"МАУ" потрапила у скандал: літак авіакомпанії Коломойського забув у Борисполі 50 своїх пасажирів

"МАУ" потрапила у скандал: літак авіакомпанії Коломойського забув у Борисполі 50 своїх пасажирів
Українська авіакомпанія МАУ, яка повинна була летіти до Стамбулу, "забула" 50 своїх пасажирів в аеропорту у Борисполі.

Пасажири авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" поскаржилися, що у понеділок люди замість того, щоб вилетіти рейсом PS 713 Київ - Стамбул, залишилися в аеропорту біля стійки реєстрації. Про це написала журналістка та тревел-блогерка Яна Метьолкіна.

Журналістка розповіла, що прибула в аеропорт майже за дві години до вильоту, які їй довелося простояти у величезній черзі до стійки реєстрації. При цьому пасажирів запевнили, що рейс затримується, і літак без них не підніметься в небо.

За стійкою реєстрації була жахлива черга, у якій я простояла всі ці 1:50. За 15 хвилин до вильоту я і ще приблизно 50 людей досі стояли в черзі на реєстрацію. Нам сказали, що рейс затримується і без нас не полетять, - написала жінка.

Відомо, що авіакомпанія надсилала деяким людям в черзі на пошту повідомлення про затримку рейсу, тому ні журналістка, ні інші очікуючі пасажири не хвилювались, що їх залишать в аеропорту. 

Зокрема журналістка Яна повідомила, що о 17:30 вона вирушила на посадку: "Я швидко пройшла паспортний контроль і о 17:45 підійшла до гейту. Гейт закритий. Немає ні душі. Літак полетів без мене і десятків людей".

У спробах розібратися Метьолкіна разом із журналістом BBC, який опинився в такій самій ситуації, звернулися до працівників аеропорту. Один з яких сказав, що за пасажирами приїде автобус. Але так не сталося й замість відпочинку жінка залишилась в Україні та й ще заплатила штраф за адміністративне правопорушення. 

Як пояснили в МАУ APnews, “деякі пасажири не встигли на свій рейс через черги”. Хоча пасажири стверджують, що стояли в чергах на реєстрацію багажу понад 3 години. 

І хоча реєстрацію пасажирів забезпечує не авіакомпанія МАУ, а приватна хендлінгова компанія, ми повністю визнаємо й усвідомлюємо свою відповідальність за збій у роботі, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, видання повідомляє, що згодом з блогеркою зв'язався представник PR-служби МАУ — і їй надали новий квиток. Решті пасажирів, які не встигли на рейс, також пропонують повне повернення вартості квитка та зміну дати або маршруту на будь-які інші рейси. 

Читайте також
Іран переслідував та катував родичів загиблих у авіакатастрофі МАУ під Тегераном Іран переслідував та катував родичів загиблих у авіакатастрофі МАУ під Тегераном
Правозахисники звинувачують владу Ірану в переслідуванні родичів жертв збитого літака МАУ, який здійснював політ 8 січня 2020 року у небі поблизу Тегерана.
Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України Туреччина знову вимагатиме ПЛР-тести на COVID в туристів, які летять з України
Влада Туреччини повернула вимогу здачі ПЛР-тесту для перетину кордону громадянами України. ПЛР-тест відтер може замінити швидкий тест на антиген коронавірусу.
Німецький лоукостер Eurowings оголосив про продаж квитків до України Німецький лоукостер Eurowings оголосив про продаж квитків до України
Німецький лоукостер Eurowings, що входить до Lufthansa Group, відкрив продаж на перший рейс до України. Відомо, що літаки лоукостера курсуватимуть з та до Дюссельдорфа.
Loading...
Load next