Що це за два "дєда-мопєда": "слуга народу" Арахамія не впізнав співавторів Конституції - Шишкіна та Хмару

Що це за два "дєда-мопєда": "слуга народу" Арахамія не впізнав співавторів Конституції - Шишкіна та Хмару
Голова фракції "Слуга народу" не впізнав першого Генпрокурора України Віктора Шишкіна і героя України Степана Хмари, які прийшли на урочисте засідання Ради з нагоди Дня Конституції.

З нагоди Дня Конституції нардепи зібрались у стінах Верховної Ради. Окрім них на урочистому засіданні були присутні багато гостей, зокрема співавтори головного закону України Віктор Шишкін і Степан Хмара. Проте, як виявилось не всі парламентарі знають своїх колег або ж осіб, які причетні до державотворення України.

Так, в одному із месенджерів в групі під назвою "Офіційний чат фракції" Давид Арахамія некоректно запитав у своїх колег про двох чоловіків, яких він не міг упізнати, повідомляється у Telegram-каналі "Через плечо".

Що це за два "дєда-мопєда"? Стоять у залі, - написав Арахамія.

На щастя, не усі "слуги народу" виявились такими, як Арахамія й змогли пояснити йому хто ж ці двоє чоловіків, які прийшли, до речі, на засідання у футболках з надписами "Зе - вбивця Конституції". Зокрема, цю ситуацію прокоментував голова парламенту Дмитро Разумков й заявив, що не погоджується із таким твердженням, повідомляє "УНН":

Я не погоджуюсь з цими виразами, тому що Конституція, її дотримання починається з кожного з нас, всі права закріплені в Конституції. Але в демократичних державах твої права закінчуються рівно там, де починаються права іншого. Я впевнений, що сьогодні влада повинна і буде дотримуватись всіх конституційних норм. А право на думку також закріплено у Конституції, право на висловлення своєї позиції. Але бажано, щоб ця позиція була аргументована, - заявив Разумков.

Нагадаємо, що День Конституції – це державне свято України, єдине, закріплене у самій Конституції. Відзначають його щороку 28 червня – саме у цей день 1996 року й ухвалили основний державний документ.

Читайте також
Відставка Разумкова: Арахамія розпочав збір підписів за відставку спікера Верховної Ради Відставка Разумкова: Арахамія розпочав збір підписів за відставку спікера Верховної Ради
Голова фракції та народний депутат від президентської партії "Слуга народу" Арахамія розпочав збір підписів за відставку Разумкова з посади голови парламенту.
Колишній спікер Разумков заявив, що досі є членом "Слуги народу" (відео) Колишній спікер Разумков заявив, що досі є членом "Слуги народу" (відео)
Наразі на сайті Верховної ради є позначений як позафракційний, однак "виходячи з логіки" він все ще є членом "Слуги народу".
Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС Наступник Авакова: Шмигаль вніс до Ради кандидатуру Монастирського на посаду очільника МВС
Після звільнення Арсена Авакова, місце глави МВС може зайняти "слуга народу" Денис Монастирський. Зокрема, Шмигаль вже вніс подання щодо його кандидатури у Верховну Раду.
Loading...
Load next