Блогерка з Харкова влаштувала своє викрадення та вимагала 5 біткоїнів у свого коханця з РФ (фото)

Блогерка з Харкова влаштувала своє викрадення та вимагала 5 біткоїнів у свого коханця з РФ (фото)
Харківська блогерка Tigra організувала своє викрадення, однак все пішло не по плану. Замість отримання коштів, які вимагала дівчина, її затримали правоохоронці через неправдиве повідомлення про злочин.

Популярна Instagram-блогерка, 23-річна Катерина Якименко під псевдонімом "Тигра", інсценувала своє викрадення та сподівалась, що викуп за неї заплатить впливовий спонсор з Росії, який раніше подарував їй Bentley Bentayga. Про викрадення дівчини в поліцію повідомила її подруга. На підставі цієї заяви відкрили кримінальне провадження за статтею 115 "Умисне вбивство" з позначкою "пропав безвісти" Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє пресслужба поліції Харківської області та інший блогер Євген Зуб у Telegram-каналі "ТРУХА. Харків".

Шляхом обману дівчина намагалася отримати від свого спонсора з Російської Федерації викуп в розмірі 5 біткоїнів, що на цей момент становить 4 636 215 гривень.

Зокрема, під час пошуків та розслідування справи правоохоронці розглядали доволі багато версії, "одна з них - інсценування викрадення з метою отримання грошової винагороди, яка в подальшому стала основною, оскільки хлопцю викраденої дівчини почали надходити повідомлення з вимогою переказати грошові кошти. У якості викупу правопорушники вимагали криптовалюту". Та під час розслідування правоохоронці встановили, що під час “викрадення” Катерини, її автомобіль перебував у Києві, вона ж відвідувала столичні ресторани і розплачувалася своєю банківською карткою - це черговий раз підтверджувало аферу, яку затіяла сам же дівчина.

Зловмисників, блогерку Тигру та її 29-річного хлопця, вдалось відшукати - переховувались вони у Львівській області. 

Підозрюваних у злочині затримано й тепер їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна. Також їм було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 3 мільйони гривень.

Читайте також
Вбивали за житло: на Харківщині затримали банду "чорних ріелторів" (фото) Вбивали за житло: на Харківщині затримали банду "чорних ріелторів" (фото)
У Харківській області правоохоронці під час спецоперації затримали бандитів-вбивць,  які протягом двох років відбирали у людей квартири. Як тільки житло продавалось - людей вбивали.
В Україні судитимуть екснацгвардійця, який три місяці катував людину В Україні судитимуть екснацгвардійця, який три місяці катував людину
Він місяць тримав волонтера у холодному туалеті непрацюючого дитячого оздоровчого табору та обмежував в їжі й питній воді свого "полоненого".
Loading...
Load next