СБУ затримала TikTok-блогера, який виправдовував удари рф по Харкову

СБУ затримала TikTok-блогера, який виправдовував удари рф по Харкову

Служба безпеки України затримала одеського TikTok-блогера, який виправдовував ракетні удари окупантів по Харкову 2 січня.

Про це повідомили в СБУ.

За даними слідчих, блогер «намагався "відбілити" воєнний злочин загарбників перед 12-тисячною аудиторією користувачів своєї сторінки». Цього ж дня відео блогера вийшло в етері російського телебачення. 

Окрім цього, СБУ затримала ще трьох ворожих агітаторів. Зокрема, на Київщині затримали жінку, яка в соцмережах закликала українців «скласти зброю» та припинити опір.

Також у Черкаській області викрили чоловіка, який виправдовував окупацію Криму й частини Донеччини та Луганщини. А у Дніпрі затримано керівника місцевого осередку організації «Народовладдя», який публікував у соцмережах фейки щодо представників місцевих релігійних громад.

Усім фігурантам повідомили про підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, Зеленський підписав Указ про історично населені українцями території росії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Блогерка з Харкова влаштувала своє викрадення та вимагала 5 біткоїнів у свого коханця з РФ (фото) Блогерка з Харкова влаштувала своє викрадення та вимагала 5 біткоїнів у свого коханця з РФ (фото)
Харківська блогерка Tigra організувала своє викрадення, однак все пішло не по плану. Замість отримання коштів, які вимагала дівчина, її затримали правоохоронці через неправдиве повідомлення про злочин.
На Харківщині СБУ затримала молдаванина, якого п'ять років розшукував Інтерпол На Харківщині СБУ затримала молдаванина, якого п'ять років розшукував Інтерпол
П'ять років 32-річний молдаванин перебував в міжнародному розшуку за лінією Інтерполу. Чоловік вчинив шахрайство в особливо великих розмірах.
СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині СБУ затримала автобуси із російськими "тітушками" на Харківщині
Служба Безпеки України затримала декілька автобусів із 60-тьма "тітушками", які мали завдання створити "картинку для російських ЗМІ". Провокаторів вдалось затримати на Харківщині з боку Донецька, Дніпра та Полтави.
Loading...
Load next