Смертельна ДТП у Харкові з неповнолітнім: батьків 16-річного водія Infiniti можуть судити за двома статтями

Смертельна ДТП у Харкові з неповнолітнім: батьків 16-річного водія Infiniti можуть судити за двома статтями
Микола Харківський у момент ДТП їхав на автомобілі, який зареєстрований на його матір, яка проживає закордоном. В той час, як батько Харківського Михайло говорив, що не є заможною людиною та офіційно не працює.

У Харкові можуть притягти до кримінальної відповідальності батьків водія Infiniti Миколи Харківського, якому 16 років, який влаштував смертельну ДТП на проспекті Гагаріна. Про це повідомляє Суспільне. 

Відкрито кримінальне провадження за статтею 287 Кримінального кодексу України за допуск до керування транспортними засобами людей, які не мають права керувати, й по статті 166 — невиконання батьками їх обов'язків, що потягло тяжкі наслідки, — повідомив речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

Зазначимо, стаття 287 передбачає покарання від штрафу до п'яти років позбавлення волі. Ст. 166 — обмеження або позбавлення волі від двох до п'яти років.

Варто зауважити, що сторона потерпілих наполягла на розслідуванні ролі батьків у злочині, що призвів до загибелі 58-річного водія Chevrolet. 

Як повідомив адвокат Ігор Черняк, діти загиблого у ДТП Ігоря Носова зустрічалися з представниками влади та поліції.

У мене немає сумнівів, що слідство збере необхідну базу, і Микола Харківський понесе покарання. Але... є ще його батьки. І вже стає очевидним, що основна "тактика захисту" родини Миколи буде направлена саме на те, щоб вивести батьків з-під удару. Саме тому важливо, щоб слідство працювало і далі, — написав Черняк у Facebook 18 листопада.

Нагадаємо, раніше за справою смертельної ДТП, яка трапилась в Харкові з'явилося ще декілька нових свідків.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Не визнає своєї провини: суд узяв під варту водія, який на смерть збив під Харковом двох жінок Не визнає своєї провини: суд узяв під варту водія, який на смерть збив під Харковом двох жінок
Від отриманих ушкоджень 56-річна жінка померла на місці, пізніше у лікарні померла 21-річна дівчина.
Визнав свою провину: розслідування смертельної ДТП з мажором у Харкові закінчилося Визнав свою провину: розслідування смертельної ДТП з мажором у Харкові закінчилося
26 жовтня 2021 Микола Харківський за кермом елітної Infinity, яку йому нещодавно подарували, зі швидкістю 180 кілометрів на годину пронісся на червоне.
"Збережи їй життя": у Харкові волонтери зняли ролик про порушення правил дорожнього руху "Збережи їй життя": у Харкові волонтери зняли ролик про порушення правил дорожнього руху
За інформацією прокуратури, 2021 року в Харківській області зросла кількість ДТП із загиблими та травмованими дітьми.
Loading...
Load next