Захопив судно в Індійському океані: в Україні вперше повідомили про підозру у піратстві (фото)

Захопив судно в Індійському океані: в Україні вперше повідомили про підозру у піратстві (фото)
Громадянин України протягом чотирьох днів утримував судно в Індійському океані. Чоловік погрожував екіпажу зброєю та вимагав викуп.

В Україні вперше розкрито злочин проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку й повідомлено про підозру у піратстві. Фігурантом провадження став громадянин України, який, як стверджується, упродовж чотирьох днів утримував судно в Індійському океані та вимагав викуп, повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

У прокуратурі уточнюють, що це вперше, коли українця затримали за підозрою в піратстві.

За даними слідства, громадянин України, бувши співробітником іноземної охоронної компанії, надавав послуги з охорони в градонебезпечних районах судноплавства.  У липні 2020 року він зі зброєю прибув на одне із суден під прапором Маршаллових островів в західній частині Індійського океану. 

Використовуючи зброю повідомив капітана про те, що він захоплює судно та вимагає зміни його курсу до порту Фуджейра, а також виплати грошових коштів. Для підтвердження реальності своїх намірів, створення психологічного тиску на капітана та членів екіпажу громадянин України продемонстрував споряджений набоями магазин до гвинтівки та здійснив постріл в стелю, - йдеться у повідомленні.

Після чотириденних переговорів представники судновласника надали капітану розпорядження видати українцю 6 тисяч доларів США в обмін на розблокування судна.

Відомо, що українцеві повідомили про підозру за статтею 446 - Піратство Кримінального кодексу України. За це йому загрожує від 5 до 15 років з конфіскацією майна.

Читайте також
Вимагав 500 тисяч доларів: СБУ затримала першого офіційного пірата в історії України (фото) Вимагав 500 тисяч доларів: СБУ затримала першого офіційного пірата в історії України (фото)
Офіційним та першим в Україні піратом, який захопив судно в Індійському океані та вимагав викуп, виявився житель Миколаївщини.
У Індійському океані на судні під час пожежі загинув 20-річний моряк із Одеси (фото) У Індійському океані на судні під час пожежі загинув 20-річний моряк із Одеси (фото)
На судні MSC MESSINA, яке здійснювало рейс зі Шрі-Ланки до Сінгапуру трапилась масштабна пожежа, внаслідок якої загинув юний український моряк, родом з Одеси.
Ігнорували сигнали "SOS": кораблі РФ не допомогли українському судну, яке зазнало аварії у Чорному морі Ігнорували сигнали "SOS": кораблі РФ не допомогли українському судну, яке зазнало аварії у Чорному морі
Поширена російською стороною інформація про готовність надати допомогу українському риболовецькому судну ОД-2592, є черговим інформаційним заходом Росії.
Loading...
Load next