На Рівненщині посеред поля виявили яскраво рожеві калюжі (відео)

На Рівненщині посеред поля виявили яскраво рожеві калюжі (відео)
Місцевий житель, який виявив рожеві калюжі, переконаний, що рідина в них пахне хімікатами.

Поблизу села Колоденка, що неподалік Рівного, у полі виявили калюжі з яскравим рожевим забарвленням. Причиною появи рожевих калюж у полі під Рівним можуть бути агрохімікати для сільськогосподарської обробки земель, повідомили на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Фахівці взяли проби ґрунту та самої речовини, а також зробили заміри повітря та виявили, що причиною рожевих калюж у Рівненській області став Префект, сертифікований в Україні препарат для боротьби зі шкідниками.

 Дія препарату спрямована на яйця та личинки шкідників, які гинуть після обприскування. Клас небезпеки препарату – третій із існуючи п`яти, - йдеться у повідомленні.

Експерти провели обстеження атмосфери в районі довкола місця розливу агрохімікату та встановили, що вмісту небезпечних речовин у повітрі немає. Проте, для людей загрози немає, переконують рятувальники.

Також експерти провели обстеження атмосферного повітря навколо ділянки від села Колоденки до села М'ятина Рівненського району, де було помічено розлив рожевої рідини та встановили, що вмісту небезпечних речовин у повітрі немає. Дослідження проводилися на виявлення в атмосферному повітрі діоксиду сірки – 0,003 мг/м3 ( ГДК – 0,5 мг/м3); діоксиду азоту 0,010 мг/м3 ( ГДК – 0,2 мг/м3); оксиду азоту 0,010 мг/м3 ( ГДК – 0,4 мг/м3), - додали у ДСНС.

 

Читайте також
У Рівному невідомі підпалили автомобіль депутата обласної ради (відео) У Рівному невідомі підпалили автомобіль депутата обласної ради (відео)
Рівненські правоохоронці встановлюють осіб, які підпалили авто депутата на вулиці Андрія Мельника. Трапилось це близько третьої години ночі.
На території коксохімічного заводу на Донеччині трапилась пожежа (фото) На території коксохімічного заводу на Донеччині трапилась пожежа (фото)
На заводі трапилось загоряння конвеєрної стрічки. Загиблих та постраждалих внаслідок пожежі немає.
На Закарпатті туриста з Києва якого шукали два місяці, знайшли мертвим На Закарпатті туриста з Києва якого шукали два місяці, знайшли мертвим
"На жаль, дива, на яке усі так сподівались, не сталося...", - рятувальники виявили тіло киянина, який зник близько двох місяців тому. Чоловік заблукав у Карпатах поблизу гори Гемба, однак лише сьогодні його вдалось знайти та чоловік вже був мертвим.
Loading...
Load next