Керівника та посадовців АРМА підозрюють у привласненні $400 тисяч арештованих коштів

Керівника та посадовців АРМА підозрюють у привласненні $400 тисяч арештованих коштів
У минулому році керівника та посадовців АРМА заволоділи майже 400 тис. доларів, які були речовими доказами.

Служба безпеки України оголосила підозру керівництву Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) у заволодінні майже 400 тис доларів США. 

Про це проінформували на сайті Офісу генерального прокурора.

В Офісі генпрокурора зазначають, що повідомили про підозру тимчасово виконуючому обов’язки голови АРМА, його заступнику, начальнику управління відомства, двом адвокатам та громадянину за фактами заволодіння грошовими коштами організованою групою в особливо великих розмірах.

За даними слідства, посадовці АРМА, особи, які здійснюють адвокатську діяльність, та громадянин протягом листопада-грудня 2020 року заволоділи майже 400 тис доларів США, визнаними речовими доказами у ряді кримінальних проваджень та переданими в управління АРМА. 

На підставі підроблених судових рішень вони перерахували ці грошові кошти на банківські рахунки осіб, які не є учасниками кримінального провадження, - йдеться у повідомленні. 

Наразі готується подання до суду про обрання цим шести особам  запобіжних заходів. 

Читайте також
"Вимагали до 50 тисяч доларів за місце на київських кладовищах": СБУ затримала зловмисників (відео) "Вимагали до 50 тисяч доларів за місце на київських кладовищах": СБУ затримала зловмисників (відео)
Слідчі Служби безпеки України оголосили про підозру у скоєнні корупційних злочинів керівнику комунального підприємства "Спецкомбінат ПКПО" та директору однієї з київських фірм.
На Полтавщині правоохоронці знайшли склад, в якому зберігалися отруйні речовини (фото) На Полтавщині правоохоронці знайшли склад, в якому зберігалися отруйні речовини (фото)
СБУ здійснює комплекс заходів з протидії незаконному обігу небезпечних хімічних і біологічних матеріалів. У Полтавській області виявлено місце несанкціонованого зберігання отруйних речовин.
Замах на заступника голови АРМА: СБУ викрила причетних до нападу Замах на заступника голови АРМА: СБУ викрила причетних до нападу
Під час розслідування СБУ встановила, що замовники вимагали у виконавців не вбивати жертву, а налякати її за допомогою нанесення тяжких тілесних ушкоджень.
Loading...
Load next