"Вимагали до 50 тисяч доларів за місце на київських кладовищах": СБУ затримала зловмисників (відео)

"Вимагали до 50 тисяч доларів за місце на київських кладовищах": СБУ затримала зловмисників (відео)
Слідчі Служби безпеки України оголосили про підозру у скоєнні корупційних злочинів керівнику комунального підприємства "Спецкомбінат ПКПО" та директору однієї з київських фірм.

Слідчі Служби безпеки України оголосили про підозру чиновникам, які торгували місцями для поховання на столичних кладовищах. 

Про це повідомила пресслкжба СБУ Києва.

Директор спеціалізованого комунального підприємства "Спецкомбінат ПКПО" та директор одного із столичних комерційних підприємств є підозрюваними у справі. 

За даними слідства, посадовці організували схему отримання чималих коштів від родичів померлих. Вбиті горем люди були вимушені віддавати зловмисникам гроші лише заради поховання померлих на кладовищах столиці.

Оборудки фігуранти провадження проводили понад 1,5 року.

Правоохоронці зазначають, що вимаганням грошей за надання місця для поховання займалися двоє посередників. Вони представлялися працівниками кладовищ, хоча насправді один з них – безробітний, а другий – бізнесмен.

В залежності від району розташування кладовища, зловмисники вимагали від родичів померлих величезні кошти. Місця на звичайних кладовищах оцінювали у 3 тисячі доларів. За можливість поховати людину в елітних місцях комунальник та його поплічник отримували до 50 тисяч доларів.

Протиправну схему працівники СБУ викрили у липні.

Дії заступника директора комунального підприємства кваліфікували як отримання неправомірної вигоди службовою особою. Директора приватної фірми судитимуть за посібництво комунальнику.

Наразі слідчі з'ясовують особи всіх причетних до злочину людей.

 

Читайте також
Київська фірма вкрала 20 мільйонів, які були виділені для кіберзахисту секретної інформації (фото) Київська фірма вкрала 20 мільйонів, які були виділені для кіберзахисту секретної інформації (фото)
Співробітники СБУ викрили київських підприємців, які розкрадали кошти, виділені на захист секретної інформації, яка циркулює у державних установах і силових відомствах України. За попередньою інформацією, зловмисники завдали державі збитків на 20 млн грн.
На Одещині прикордонники викрадали людей та вимагали з них гроші, — СБУ (фото, відео) На Одещині прикордонники викрадали людей та вимагали з них гроші, — СБУ (фото, відео)
Затриманих наразі двоє — це прикордонники, організатори банди. Кайданки на них наділи при спробі викрадення людини.
СБУ викрила посадовців, які розікрали продукцію "Укргазвидобування" на понад 4 млн грн СБУ викрила посадовців, які розікрали продукцію "Укргазвидобування" на понад 4 млн грн
На Полтавщині Служба безпеки України викрила чиновників, які розкрадали газу держпідприємства "Укргазвидобування". Внаслідок злочинних дій посадовців держава зазнала збитків на понад 4 мільйони гривень.
Loading...
Load next