Скандальний суддя Чаус повернувся в Україну: виявили в одному із сіл на Вінничині (фото)

Скандальний суддя Чаус повернувся в Україну: виявили в одному із сіл на Вінничині (фото)
Суддю Чауса викрили на отриманні 150 тисяч доларів хабаря. Кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких він закопував у дворі власного будинку.

Екссуддю Миколу Чауса, якого у квітні 2021 року на території Молдови викрала група невідомих озброєних чоловіків в центрі Кишинева, учора, 30 липня, випадково виявили в одному із сіл на Вінниччині. Про це спершу повідомило видання "Цензор. Нет", посилаючись на свої джерела в поліції - про виявлення судді повідомив місцевий житель, який зателефонував у поліцію.

Так, в поліцію подзвонив житель села Мазурівка (Вінницька область) і повідомив, що виявив екссуддю Миколу Чауса. Чаус повідомив, що був викрадений невідомими особами і підтвердив, що є екссуддею Дніпровського райсуду Києва. В ході перевірки стало відомо, що ця особа перебуває в розшуку НАБУ за ч. 4 ст. 368 КК, - повідомляє видання.

Зокрема, згодом голова Мазурівської сільської ради Валерій Груньківський підтвердив цю інформацію журналістам "Слідство.Інфо": "Він прийшов в шортах, весь брудний був, і з голим торсом. Він голодний був, ми йому їсти дали". Після цього, через декілька годин за словами сільського голови, приїхали співробітники Служби безпеки України і забрали суддю із собою.

Проте, за повідомленням журналіста Юрія Бутусова, спершу чоловіка затримала поліція, а вже потім "співробітники СБУ відбили Чауса у поліції і вивезли в невідомому напрямку". Окрім цього журналіст переконаний, що Чауса звільнили за планом, розробленим в Офісі Президента. Він, ймовірно, перебував на базі управління розвідки Міноборони та погодився співпрацювати з ОП під гарантію передачі його справи в СБУ від НАБУ.

Це означає, що СБУ пред'явить Чаусу звинувачення за статтями про незаконний перетин держкордону або будь-яку іншу статтю, яка є в підслідності СБУ. І після цього від Генпрокуратури вимагатимуть передати справу Чауса в СБУ, - наголошує Бутусов.

Відомо, що виявленого суддю після викрадення на Вінниччині, відвезли у Київ, попередньо, в НАБУ. Про це повідомив його адвокат Юліан Балан в ефірі телеканалу "Україна 24".

Я поспілкувався з його адвокатом з Києва, ми дізналися, що зараз його везуть в НАБУ... Припускаю, що це єдина можливість легалізувати його перебування на території України після того, як його викрали, і той факт, що він зараз з'явився і його взяли в СБУ чи НАБУ чи інші органи, – мабуть, це буде арешт і далі кримінальне провадження у справі, за якою він був оголошений в розшук, - зазначив адвокат.

Нагадаємо, що у квітні 2021 року стало відомо, що в Кишиневі викрали українського суддю Миколу Чауса. Про викрадення заявив його адвокат. Правоохоронні органи Молдови почали розслідування.

Читайте також
Погоня за автомобілем СБУ: НАБУ показало відео “переслідування” автомобіля з екссуддею Чаусом (відео) Погоня за автомобілем СБУ: НАБУ показало відео “переслідування” автомобіля з екссуддею Чаусом (відео)
Чаус перебуває в будівлі Служби безпеки України в Києві. Проте, детективи НАБУ поскаржилися, що співробітники СБУ не реагували на їхні законні вимоги й намагались втекти на автомобілі в якому в той час перебував екссуддя.
Запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу оберуть 4 серпня Запобіжний захід екссудді Миколі Чаусу оберуть 4 серпня
Антикорупційне бюро подало в суд клопотання про арешт екссуддя Миколи Чауса. Запобіжний захід йому обиратимуть 4 серпня.
Справа скандального Чауса: екссуддя звинуватив НАБУ у провокаціях у своїй вступній промові на суді (фото) Справа скандального Чауса: екссуддя звинуватив НАБУ у провокаціях у своїй вступній промові на суді (фото)
9 серпня 2016 року суддя Микола Чаус був затриманий співробітниками НАБУ за одержання хабаря у розмірі $150 тис.
Loading...
Load next