Збитки на 384 мільйони: СБУ викрила корупцію на державному підприємстві

Збитки на 384 мільйони: СБУ викрила корупцію на державному підприємстві
На будівництві лише одного з об’єктів цього товариства зловмисники завдали збитків державі приблизно на 384 млн грн.

Служба безпеки України викрила масштабну корупцію на провідному державному енергетичному підприємстві. За попередніми даними, на будівництві лише одного з об’єктів цього товариства зловмисники завдали збитки державі на близько 384 млн грн.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Відомо, що схема полягала у свідомому завищенні вартості робіт. Слідство встановило, що до оборудки причетні голова тендерного комітету державного підприємства та його заступник.

Використовуючи своє службове становище, вони безпідставно відхилили економічно найбільш вигідну пропозицію на будівництво стратегічного об'єкта. Натомість допомогли виграти тендер іншій компанії.

За попередніми оцінками фахівців, сума державних збитків від таких дій становить понад 384 млн грн.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт щодо посадовців скерували до суду. Вони звинувачуються за двома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2. ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);
  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем).
Читайте також
Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції Корупційна схема у лікарні: в Одесі СБУ викрила лікарів, які вимагали гроші за безкоштовні операції
В одній із одеських лікарень затримали при одержанні хабаря в 11 тисяч доларів завідувача відділення кардіохірургії комунальної лікарні, який вимагав у пацієнтів гроші за безкоштовну операцію.
Корупційна схема на 2 мільйони гривень: СБУ викрила «чорного» реєстратора на Львівщині Корупційна схема на 2 мільйони гривень: СБУ викрила «чорного» реєстратора на Львівщині
Тривають слідчі дії для встановлення ймовірної причетності інших посадовців до корупційної схеми.
СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці
Служба безпеки України заблокувала масштабний механізм розкрадання дизельного пального на Укрзалізниці. За даними слідства, злочинна схема існувала у більшості структурних підрозділів установи.
Loading...
Load next