СБУ викрила агентурну мережу «ЛНР»: зловмисники хотіли влаштувати теракти в Україні (відео)

СБУ викрила агентурну мережу «ЛНР»: зловмисники хотіли влаштувати теракти в Україні (відео)
Зловмисники хотіли підірвати авто першого заступника начальника СБУ в Луганській області.

У вівторок, 10 серпня, Служба безпеки України заявила про викриття псевдоспецслужби «ЛНР», яка нібито мала намір здійснити серію терактів по всій Україні. 

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зокрема, було викрито агентів, які планували підірвати співробітника СБУ і здійснити низку інших терактів в Україні.

СБУ вдалося вийти на зловмисника, що займався вербуванням українців у прифронтовій території. Ним виявився 27-річний житель Сєвєродонецька, який вступив до лав так званої «спецслужби ЛНР» у 2018 році. Восени цього ж року він отримав паспорт псевдореспубліки, а за рік ‒ і паспорт громадянина РФ, - йдеться у повідомленні. 

За завданням кураторів з Росії зловмисник сформував агентурну мережу, переважно з числа близьких родичів співробітників СБУ.

Вербування здійснював використовуючи шантаж та психологічний тиск, а також погрожуючи фізичною розправою над рідними і незаконним позбавленням майна, яке знаходиться на тимчасово окупованій території. 

В СБУ кажуть, що мережа агентів «ЛНР» мала підірвати співробітника СБУ — про це стало відомо 29 липня, й теракту вдалося запобігти. 

Наразі тривають заходи із виявлення та встановлення інших можливих агентів «псевдоспецслужби».

 

Читайте також
У затриманих в Україні "злодіїв в законі" знайшли 3,2 млн доларів і зброю У затриманих в Україні "злодіїв в законі" знайшли 3,2 млн доларів і зброю
Суд заарештував двох найвпливовіших "злодіїв в законі" в Україні – "Умку" та "Лашу Сван". Відомо, що двоє злочинців контролювали криміналітет одразу в кількох областях.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
На Миколаївщині начальник складу зброї влаштував розпродаж боєприпасів (відео) На Миколаївщині начальник складу зброї влаштував розпродаж боєприпасів (відео)
Слідство вважає, що військовослужбовець систематично продавав озброєння. Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.
Loading...
Load next