Били, душили та травили газом: у Польщі після жорстокого побиття поліцейськими помер 25-річний українець (фото)

Били, душили та травили газом: у Польщі після жорстокого побиття поліцейськими помер 25-річний українець (фото)
Дані відеомоніторингу свідчать: польські поліцейські після затримання застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, в результаті чого він помер. Вони били його кийками та ногами, закували у наручники й пускали в обличчя перцевий газ.

У польському Вроцлаві після затримання поліцією і вкрай жорстокого побиття та неадекватних дії місцевих поліцейських, 30 серпня, помер 25-річний громадянин України Дмитро Никифоренко. Чоловік був родом  з Немирова Вінницької області та поїхав працювати у Польщі на будівництво, повідомляє польське видання Gazeta Wyborcza, яке лише зараз описало деталі смерті українця.

Відомо, що напередодні затримання Никифоренко повертався автобусом додому після розпивання спиртних напоїв з колегами по роботі. Так, за однією з версій, він заснув в автобусі, за іншою – дивно поводився і бився головою об вікно громадського транспорту. Через, що водій автобуса висадив українця на одній із зупинок, звідки згодом його забрала поліція у витверезник.

Після затримання польські поліцейські застосували до чоловіка смертельну фізичну силу, внаслідок чого він і помер, оскільки зазнав нелюдських катувань. Однак, за словами польських правоохоронців, хлопець був агресивний, чинив опір затриманню і кусався, проте у цій справі є одне "але" - нагрудні камери  після затримання Дмитра правоохоронці вимкнули, хоча до того вони працювали увесь день. Тому підтвердження їхнім слів немає й відеомоніторинг також не підтвердив заяв поліцейських про те, що хлопець поводив себе неадекватно.

Окрім цього, польські журналісти стверджують, що коли українця привезли у витверезник то його руки були скуті кайданками, а на обличчі у нього були помітні характерні сліди від застосування перцевого газу - цю інформацію підтверджує відео, яке є у розпорядженні польських медійників.

Один з поліцейських притискає йому шию коліном, другий душить руками. Наступний обома руками притискає затриманого кийком, - повідомляє видання.

Також, за інформацією польського видання, за фактом смерті 25-річного українця Дмитра Никифоренко у Польщі відкрито справу за статтею про ненавмисне доведення до смерті людини. Правоохоронцям, які до смерті забили українця загрожує до п'яти років ув'язнення. Наразі відомо, що чотирьох із них вже відсторонили від служби, а ще двох звільнили.

Зокрема, речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що Генеральне консульство України у Кракові співпрацює із польським правоохоронцями щодо розслідування обставин смерті українця Дмитра Никифоренка: "У Вроцлаві зараз перебуває український консул для ознайомлення із ходом розслідування. Очікуємо також від окружної прокуратури міста Свидниця, яка здійснює процесуальне керівництво справою, результатів судово-медичних експертиз", - повідомляє "Українська правда".

Читайте також
Побиття поліцейських у Чернігові: суд арештував усіх підозрюваних у вбивстві (відео) Побиття поліцейських у Чернігові: суд арештував усіх підозрюваних у вбивстві (відео)
Підозрювані - четверо жителів Чернігова, наймолодшому з них 16 років, ще двом по 17 років, а найстаршому — 18. Нападники завдали одному з поліцейських понад 20 ударів у голову, внаслідок чого він помер на місці події.
Вбивство поліцейського у Чернігові: чотирьом затриманим повідомили про підозру (фото) Вбивство поліцейського у Чернігові: чотирьом затриманим повідомили про підозру (фото)
Троє із чотирьох затриманих осіб за підозрою у вбивстві поліцейського, що сталося в Чернігові вночі 2 жовтня, є неповнолітніми.
Смертельна ДТП у Польщі: в аварії загинув 30-річний українець (відео) Смертельна ДТП у Польщі: в аварії загинув 30-річний українець (відео)
30-річний українець загинув у ДТП, що трапилася в населеному пункті Лігота Мала поблизу міста Олесніца на південному заході Польщі.
Loading...
Load next