На шахті в "ЛНР" обірвався канат кабіни: є загиблі та постраждалі

На шахті в "ЛНР" обірвався канат кабіни: є загиблі та постраждалі
Всього у кабіні перебували 25 осіб. Загинуло, за попередніми даними, 9 людей, 3 перебувають у важкому стані. Наразі видобуток вугілля в шахті нібито припинили.

На підприємстві "Червоний партизан" у так званій "ЛРН" у Червонопартизанську обірвався канат транспортної кабіни, призначеної для підйому гірників по шахтному стовбуру. 

Про це повідомляє російське інформагентство "Інтерфакс", посилаючись на джерело в так званих "екстрених службах "ЛНР".

В результаті події є жертви й постраждалі... Організовано штаб з ліквідації аварії, - йдеться у повідомленні. 

Там заявили, що до складу штабу увійшли "голова уряду ЛНР" Сергій Козлов, "глава МНС" Євген Кацавалов, "виконувач обов’язків глави Мінпаливенерго" Костянтин Роговенко та "начальник центру управління воєнізованими гірничорятувальними загонами МНС" Андрій Гришин.

На цей час на шахті працюють "співробітники воєнізованих гірничорятувальних загонів МНС ЛНР", "фахівці медицини катастроф Міністерства охорони здоров'я". Виробляється деблокування гірників. Точна інформація буде відома після ліквідації надзвичайної ситуації, -  додали у "МНС".

 Співрозмовник "Интерфаксу" в "екстрених службах ЛНР" зазначив, що внаслідок обриву троса на шахті "Червоний партизан", за попередніми даними, загинули дев'ять людей. За його словами, у момент обриву каната в кліті перебували 25 людей.

Український правозахисник, засновник правозахисної організації "Східна правозахисна група", Павло Лисянський із посиланням на профспілкові джерела в "Л/ДНР" розповів, що канат обірвався в той момент, коли гірників, які працювали в другу зміну, підіймали з шахти.

За його словами, не спрацював "Парашут" — це страховка, передбачена на випадок обриву каната. Така система є основною на шахтах, де працюють вертикальні стволи.

Нам повідомили, що 9 людей загинули й троє перебувають у важкому стані, — зазначив Лисянський.

Він зазначив, що на селекторних нарадах директор шахти неодноразово підіймав питання перед генеральним директором підприємства "Східвугілля", до складу якого входить ця шахта, що необхідно виділити кошти на ремонт підіймача, а також на охорону праці на підприємствах.

Лисянський додав, що шахта не є газовою, вентилятори головного провітрювання зараз працюють в нормі. Тобто, працівникам третьої виробничої зміни нічого не загрожує, люди перебувають у безпеці. Водночас видобуток вугілля в шахті нібито припинили.

Читайте також
Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео) Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео)
Батько 18-річного студента, який застрелив шістьох людей у Пермському державному університеті РФ, виявився військовим найманцем - він брав участь у російській агресії на Донбасі.
У Росії стартували вибори до Держдуми: виборчі дільниці незаконно відкрилися і в Криму (відео) У Росії стартували вибори до Держдуми: виборчі дільниці незаконно відкрилися і в Криму (відео)
У Росії стартували вибори до Держдуми РФ, на які незаконно залучають і жителів окупованих територій України.
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Loading...
Load next