Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео)

Стрілянина в університеті в Росії: батько пермського стрілка найманцем воював на Донбасі (відео)
Батько 18-річного студента, який застрелив шістьох людей у Пермському державному університеті РФ, виявився військовим найманцем - він брав участь у російській агресії на Донбасі.

У понеділок, 20 вересня, 18-річний студент Пермського держуніверситету Тимур Бекмансуров у військовій формі та з автоматом в руках влаштував стрілянину в стінах рідного вишу. Спершу хлопець збирався атакувати школу, у якій колись навчався. Водночас згодом передумав, оскільки не хотів провести там останні хвилини свого життя. Внаслідок стрілянини загинули шестеро людей й 24 людини постраждали.

Зокрема, батько Тимура Бекмансурова, який розстріляв студентів в Пермі, був найманцем - він воював у багатьох гарячих точках, в тому числі і на Донбасі. Про це повідомили у виданні Znak з посиланням на сусідів сім'ї.

Батько Тимура не живе з ними. Начебто десь в Удмуртії. Знаю, що на життя заробляє війною. Ще з чеченською найманцем працював, потім майже по всіх гарячих точках воював, в тому числі й на Донбасі, - розповів один із сусідів.

За словами чоловіка, через те, що батько хлопця заробляє на життя воюючи найманцем у різних гарячих точках, то Тимур з дитинства бачив у будинку зброю й у батька досі в цій квартирі стволи зберігаються. Хлопчик з дитинства вчився з них стріляти та проявляв до неї інтерес.

Кілька батьківських стволів у цій квартирі досі зберігаються, Тимур на них і вчився стріляти, - додав чоловік.

Окрім цього сусід, який попросив не називати його імені, наголосив, що 38 000 рублів на рушницю стрілку дала мама, а потім вони з другом випробували його на полігоні. Зокрема, він також зазначив, що дивною поведінкою хлопець відрізнявся ще в школі та неодноразово погрожував кого-небудь вбити, але до його слів серйозно ніхто не ставився. Так, про наміри Тимура Бекмансурова почали підозрювати ще в травні, коли той часто згадував стрілянину в школі в Казані та її організатора Ільназа Галявієва.

Зокрема, батько хлопця, ім'я якого не називають, вже також довідався про стрілянину за участю його сина. 

Скільки я з ним не спілкувався, він захоплений тільки комп'ютером. Я кажу: "Чому ти гуляти не ходиш? - "Я не хочу гуляти, я сиджу за комп'ютером, - цитують слова батька Тимура російські ЗМІ.

Нагадаємо, що у Росії в місті Перм 18-річний студент у військовій формі та з автоматом в руках влаштував стрілянину на кампусі та в одному з корпусів вишу. Під час затримання він чинив опір, внаслідок чого був поранений. Спершу повідомлялось, що хлопець помер під час затримання, однак згодом виявилось, що він перебуває у реанімації у вкрай важкому стані.

Приблизно об 11:00 за місцевим часом (10:00 за Києвом) на подвір'я Пермського державного університету прийшов невідомий чоловік зі зброєю у руках. Викладачів та студентів закликали зачинитися в аудиторіях, або по можливості залишити територію навчального закладу. В момент нападу у різних корпусах закладу перебували приблизно 3 тисячі людей.

Внаслідок стрілянини загинули 6 осіб, хоча раніше повідомляв про 8 загиблих. За даними Слідкому, 28 постраждалих звернулися по медичну допомогу, частина з них госпіталізована з травмами і пораненнями різного ступеня тяжкості.

Читайте також
Проросійські бойовики обстріляли Щастя на Донбасі: поранили голову місцевої ВЦА (відео) Проросійські бойовики обстріляли Щастя на Донбасі: поранили голову місцевої ВЦА (відео)
Внаслідок обстрілу був поранений керівник відомства Олександр Дунець. Йому вже зробили операцію - стан здоров'я чоловіка задовільний та він вже на робочому місці.
Підірвались на власних мінах: на Донбасі загинуло четверо російський найманців Підірвались на власних мінах: на Донбасі загинуло четверо російський найманців
Російські окупанти стверджували, що їхній позиції обстріляли українські військові, однак згодом виявилось, що їхні "побратими" підірвались на власних же мінах.
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Loading...
Load next