СБУ ліквідувала канал контрабанди метадону до тимчасово окупованого Донецька (відео)

СБУ ліквідувала канал контрабанди метадону до тимчасово окупованого Донецька (відео)
Наркотики на непідконтрольну Україні територію відправляли не через лінію розмежування, а через кордон з Росією.

Служба безпеки України у Запорізькій області ліквідувала канал контрабанди метадону до тимчасово окупованого Донецька. Щомісяця робили по декілька "посилок", вартість кожної з яких становила майже 4 млн грн.

Про це повідомила пресслужба СБУ. 

Організувала злочинну схему безробітна киянка. До справи вона долучила "партнерку" з тимчасово окупованого Донецька.

У СБУ зазначають, що жінки приховували заборонені речовини у глечиках для вазонів та в садово-паркових скульптурах. А потім пересилали їх під виглядом побутових посилок спільникам у Росію. Далі пакунки передавали через водіїв мікроавтобусів, які здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення.

З Росії "товар" через непідконтрольні ділянки кордону потрапляв до тимчасово окупованого Донецька. Там вже його фасували та реалізовували.

Канал існував майже рік. Щомісяця зловмисники переправляли по 2 – 3 партії наркотиків.

Під час спецоперації правоохоронці затримали водія маршрутного таксі – він пробував вивезти метадон вагою понад 1,4 кілограма. У межах кримінального провадження затримали й організаторку каналу, їй повідомили про підозру.

Наразі тривають слідчі дії для виявлення всіх причетних до схеми.

 

Читайте також
Переховувалися під іменами загиблих військових: СБУ викрила зловмисників (відео) Переховувалися під іменами загиблих військових: СБУ викрила зловмисників (відео)
Злочинне угруповання постійно мало при собі бойову вогнепальну зброю, ручні гранати та в будь-який момент було готове вчинити збройний опір правоохоронцям.
"Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео) "Вони відчували себе там царями": на Донбасі затримали проросійського бойовика "ДНР" (відео)
Проросійський бойовик розкаявся та запевнив, що нікого не вбив під час перебування у рядах бойовиків. Так, він зізнався, що хотів би позбутися наркозалежності та почати нове життя з сім'єю.
На шахті в "ЛНР" обірвався канат кабіни: є загиблі та постраждалі На шахті в "ЛНР" обірвався канат кабіни: є загиблі та постраждалі
Всього у кабіні перебували 25 осіб. Загинуло, за попередніми даними, 9 людей, 3 перебувають у важкому стані. Наразі видобуток вугілля в шахті нібито припинили.
Loading...
Load next