Стрілянина у центрі Києва: голосіївському стрілку оголосили підозру, який поранив поліцейського

Стрілянина у центрі Києва: голосіївському стрілку оголосили підозру, який поранив поліцейського
Спершу стало відомо про двох постраждалих внаслідок стрілянини на Голосіївському проспекті - стрілок поранив поліцейського та цивільного чоловіка. Однак, згодом виявилось, що внаслідок збройного інциденту постраждало троє осіб.

Учора, 7 липня, у Києві в одному із багатоквартирних столичних будинків на Голосіївському проспекті стався конфлікт між новими та старими власниками житла. Один із них взяв до рук рушницю та розпочав криваву стрілянину. В результаті цього один з патрульних, який прибув на виклик, і двоє цивільних чоловіків отримали вогнепальні поранення

Сьогодні ж, 8 липня, столичні правоохоронці повідомили про підозру голосіївському стрілку, повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Дії підозрюваного кваліфіковані як замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків та замах на вбивство двох осіб (ст. 348 КК України, ч. 2 ст. 15, п. 1. ч. 2 ст. 115 КК України), - йдеться у повідомленні.

Відомо, що наразі до Голосіївського районного суду скеровано клопотання про обрання стрілку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Зауважимо також, що на своїй сторінці у Facebook заступник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що пораненому під час стрілянини в Києві поліцейському медики лікарні імені Шалімова "збирають кістки кисті руки". Відомо, що постраждалого правоохоронця звати Сергій Василенко.

Незалежно від того, чим закінчиться лікування руки Сергія, він залишиться працювати в лавах Національної поліції, навіть якщо не зможе за станом здоров’я бути патрульним, - повідомив Геращенко.

Чоловік переніс вже одну операцію: "Надається максимальна допомога по лікуванню і реабілітації, але процес буде довгим і складним. І звісно, результат поки що невідомий".

Нагадаємо, що також після затримання голосіївського стрілка правоохоронці заради безпеки не дали можливості журналістам наблизитися до стрілка та поспілкуватись з ним. Напіводягненого чоловіка із будинку вивели спецслужби та посадили у поліцейське авто. Відео спецоперації "Грім", яку було введено внаслідок стрілянини можна переглянути за посилання ТУТ.

Читайте також
Голосіївський стрілок: поліція Києва розповіла деталі спецоперації з затримання (відео) Голосіївський стрілок: поліція Києва розповіла деталі спецоперації з затримання (відео)
Правоохоронці заради безпеки не дали можливості журналістам наблизитися до стрілка та поспілкуватись з ним. Напіводягненого чоловіка із будинку вивели спецслужби та посадили у поліцейське авто.
Постраждало п'ятеро людей: двоє чоловіків у Запоріжжі влаштували стрілянину (відео) Постраждало п'ятеро людей: двоє чоловіків у Запоріжжі влаштували стрілянину (відео)
Зловмисники, які влаштували стрілянину посеред вулиці намагалися втекти на власному автомобілі, але були затримані правоохоронцями.
У Києві закінчилась спецоперація "Грім": стрілка, який поранив двох чоловіків, затримали правоохоронці (відео) У Києві закінчилась спецоперація "Грім": стрілка, який поранив двох чоловіків, затримали правоохоронці (відео)
Поліцейські приїхали на виклик у квартиру, де її власник почав стрілянину з рушниці. Внаслідок цього був поранений патрульний та цивільний.
Loading...
Load next