У Харкові поліція викрила телефонних шахраїв (відео)

У Харкові поліція викрила телефонних шахраїв (відео)
Щомісяця зловмисники отримували від злочинної діяльності понад один мільйон гривень.

Харківські поліцейські викрили протиправну діяльність групи шахраїв, що систематично телефонували громадянам під виглядом співробітників різних банків та, видаючи себе за їхніх менеджерів, отримували персональні дані потерпілих. 

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції. 

Правоохоронці зазначають, що у Харкові група осіб організувала  мережу call-центрів. "Оператори" систематично телефонували громадянам під виглядом співробітників різних банків та, видаючи себе за їхніх менеджерів, отримували персональні дані потерпілих. Маючи відповідну інформацію, заволодівали їхніми грошима з карткових рахунків через банківські мобільні додатки. Надалі переказували кошти на підконтрольні рахунки.

Крім того, учасники протиправної схеми видавали себе за представників фіктивних фінансових бірж та, вводячи громадян в оману, спонукали їх інвестувати гроші в підприємства, яких не існує.

Правоохоронці за силової підтримки спецпризначенців полку поліції особливого призначення провели санкціоновані обшуки за адресами розташування call-центрів та в інших приміщеннях, які використовувались зловмисниками для вербування та підготовки їх операторів.

Вилучили понад 350 одиниць комп'ютерної техніки, мобільні телефони, "чорнові" записи з організації та обліку роботи операторів.

За шахрайство чинним законодавством передбачена відповідальність - до 8 років позбавлення волі.

 

Читайте також
Водій, що збив двох дітей у Харкові, поводився неадекватно — очевидці (відео) Водій, що збив двох дітей у Харкові, поводився неадекватно — очевидці (відео)
Про це зазначили очевидці ДТП, які у той момент вибігли на перехрестя.
Сутичка у Києві: невідомі побили та застрелили чоловіка Сутичка у Києві: невідомі побили та застрелили чоловіка
У Дніпровському районі Києва невідомі посеред вулиці побили та застрелили чоловіка. Кримінальне провадження поки не відкрито.
ШОК! Правоохоронці викрили ТЕЛЕФОННИХ ШАХРАЇВ ШОК! Правоохоронці викрили ТЕЛЕФОННИХ ШАХРАЇВ
Правоохоронці затримали злочинне угрупування, яке працювало за схемою «ваш родич у поліції»
Loading...
Load next