Пішли в ліс та загубились: на Прикарпатті знайшли тіла двох грибників (відео)

Пішли в ліс та загубились: на Прикарпатті знайшли тіла двох грибників (відео)
Прикарпатські надзвичайники повідомили про знайдені тіла двох чоловіків, які загубилися в лісі. Один зник 18 вересня, інший ще 31 липня.

На Франківщині знайшли тіла двох чоловіків, які пішли в ліс по гриби та загубились. Померлі заблукали у різний час і у різних лісових масивах. Одного шукали кілька днів, іншого - майже два місяці. Про це повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій області на сторінці у Facebook.

Відомо, що 18 вересня до поліції звернулася місцева мешканка, яка повідомила, що в лісі між селами Цінева та Рівня загубився її батько, який пішов по гриби і не повернувся. Згодом, тіло прикарпатця надзвичайники знайшли 22 вересня об 11:10 між селами Рошняте та Вільхівка Калуського району. До пошуку грибника залучили 16 рятувальників, трьох собак і техніку, повідомили в держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Близько 11:10 22 вересня рятувальниками ПРВ Вигода спільно з працівниками Національної гвардії в лісовому масиві між с. Рошняте та с. Вільхівка Калуського району було знайдено тіло чоловіка, щодо якого здійснювалися пошукові заходи, - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, тіло іншого грибника знайшов місцевий мешканець в урочищі Долини поблизу села Пациків. Чоловік пішов з дому по гриби ще 31 липня, однак так і не повернувся додому. За інформацією ДСНС, чоловіка шукали п'ятеро гірських рятувальників, четверо поліцейських і місцеві жителі.

Надзвичайники не уточнили, від чого саме померли чоловіки.

Нагадаємо, медики наголошують, що отруєння блідою поганкою є найважчим. І навіть якщо його маленька частинка потрапляє у страву, отруїтись можуть усі хто її куштував. Найбільша небезпека в тому, що цей гриб і справді дуже схожий на багато інших їстівних. Окрім цього, медики закликають не вживати грибів, яких ви не знаєте, або в яких сумніваєтесь. Адже один такий пікнік може коштувати життя. Додамо, що цьогоріч у Львівській області вже зафіксували летальний випадок через отруєння грибом. 

 

Читайте також
На Прикарпатті на житловий будинок впав легкомоторний літак: загинуло четверо осіб (відео) На Прикарпатті на житловий будинок впав легкомоторний літак: загинуло четверо осіб (відео)
Повітряне судно зачепило приватний житловий будинок, після чого дах особняка спалахнув потужним вогнем.
На Закарпатті туриста з Києва якого шукали два місяці, знайшли мертвим На Закарпатті туриста з Києва якого шукали два місяці, знайшли мертвим
"На жаль, дива, на яке усі так сподівались, не сталося...", - рятувальники виявили тіло киянина, який зник близько двох місяців тому. Чоловік заблукав у Карпатах поблизу гори Гемба, однак лише сьогодні його вдалось знайти та чоловік вже був мертвим.
Поліція назвала причину загибелі львівського туриста у горах на Закарпатті (фото) Поліція назвала причину загибелі львівського туриста у горах на Закарпатті (фото)
Тіло померлого чоловіка, який як виявилось згодом був 49-річний львів'янин, 3 травня виявила група туристів поблизу гори Піп Іван. Загиблий був вдягнений у спортивну форму, але місцевий житель це чи турист встановити спочатку не могли.
Loading...
Load next