Справа "Дельта Банку": одному з власників оголосили підозру в розтраті 1 млрд гривень (відео)

Справа "Дельта Банку": одному з власників оголосили підозру в розтраті 1 млрд гривень (відео)
Прокуратура проситиме суд обрати власникові "Дельта Банку" запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у понад 1 млрд гривень.

Учора, 11 жовтня, прокурори спільно зі слідчими Нацполіції України повідомили про підозру одного з колишніх власників ПАТ "Дельта Банк". Йому інкримінують розтрату коштів та майна банку на понад 1 мільярдів гривень. Разом з власником "Дельта Банку" підозру отримали ще й двоє заступників голови Ради директорів банку, а також директор однієї з пов’язаних фінансових компаній.

Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Facebook.

Наші прокурори спільно зі слідчими Нацполіції повідомили про підозру одному з власників ПАТ Дельта банк. Він же свого часу обіймав посаду голови Спостережної Ради цієї фінустанови, - додала Венедіктова.

За даними слідства, підозрювані причетні до продажу боргу банком без оцінки. Так, 42 млн гривень боргу продали за 4 млн гривень. 

Та навіть цих коштів банк не отримав - "вигідну" операцію провернули через коригування залишків на рахунках в системі бухгалтерського обліку. А покупцем дешевого кредиту стала фінансова компанія заснована власником ПАТ "Дельта Банк", директор якої за сумісництвом обіймав в банку адміністративну посаду, - розповіла Венедіктова.

Зокрема, правоохоронці після проведення обшуків вручили 5 підозр топпасодвцям збанкрутілого "Дельта Банку" - яких підозрюють у розтраті майна і коштів банку на понад 1 млрд грн. Про це також повідомили у пресслужбі Нацполіції та СБУ. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Фото: СБУ

На території міста Києва та Київської області за місцем проживання фігурантів правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків. У результаті було  вилучено документи та електронні носії інформації, які мають доказове значення в провадженні, - повідомили у поліції.

Фото: СБУ

У Нацполіції нагадали, що у 2015 році Національний банк України визнав ПАТ "Дельта банк" неплатоспроможним. Наразі "вирішується питання про застосування відносно них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою".

 

Читайте також
"Були конвульсії та нудота": деталі смерті депутата Полякова у таксі (фото) "Були конвульсії та нудота": деталі смерті депутата Полякова у таксі (фото)
Народного депутата Антона Полякова виявив наряд патрульних в автомобілі таксі в непритомному стані. За попередньою інформацією народний депутат Антон Поляков помер внаслідок гострої коронарної недостатності.
За справу взялася поліція: київська вчителька побила дитину з аутизмом ще у 2020 році (відео) За справу взялася поліція: київська вчителька побила дитину з аутизмом ще у 2020 році (відео)
Вчителька відлупцювала дитину з аутизмом на очах в інших школярів. Столична поліція переконана, що інцидент трапився близько пів року тому - у 2020 році.
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
Loading...
Load next