Вибух у горах Карпат: причиною загибелі туристів міг стати снаряд часів Першої світової (відео)

Вибух у горах Карпат: причиною загибелі туристів міг стати снаряд часів Першої світової (відео)
Повідомлення про вибух у горах в Карпатах до поліції надійшло від мешканки Івано-Франківщини, яка розповіла, що її чоловік став свідком події. Виявилось, що загалом серед постраждалих було 12 людей, серед яких двоє дітей віком 2 та 5 років - діти під час вибуху не постраждали.

​На місці вибуху, внаслідок якого загинули дві людини, троє травмовано та одна особа отримала контузіюв таборі туристів у Карпатах знайшли уламки снаряду часів Першої світової війни. Зокрема, у поліції уточнили, що п’ятеро людей шпиталізовані з травмами різного ступеню тяжкості й контузіями, а діти не постраждали, повідомила пресслужба Нацполіції у Закарпатській області.

За результатами першочергових слідчих дій встановлено, що на полонину Григорів, що на горі Кукол, на власних авто приїхала група туристів з Івано-Франківської області, - додали у поліції.

На місці вогнища правоохоронці виявили вирву від вибуху та шматки металу з корозією, схожі на уламки старого артилерійського снаряду. 

За попередньою інформацією, в горах на Рахівщині вибухнув снаряд часів Першої світової війни, внаслідок чого двоє туристів загинули, ще п’ятеро госпіталізовані до лікарні з травмами різного ступеню важкості та контузіями. За цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження, - йдеться у повідомленні поліції.

У поліції наголосили, що у місці, де відпочивали туристи, проходила так звана Лінія Арпада. Даний оборонний рубіж протяжністю майже 600 кілометрів було створено угорськими військами у 1939 — 1944 роках проти наступаючої Червоної Армії.

За фактом події відкрито провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу - "умисне вбивство". Невдовзі у справі будуть призначені експертні дослідження, в результаті яких поліцейські з’ясують усі обставини події.

Нагадаємо, що інцидент стався 15 вересня в горах у Рахівському районі. Так, на місці вибуху загинули двоє чоловіків - віком 29 і 36 років, які сиділи поруч з багаттям. Рятувальники протягом усієї ночі звозили потерпілих з полонини до карет швидкої допомоги. Тяжко травмованих довелось нести на руках, оскільки один з туристів отримав важкі травми, його довелося переносити на ношах.

Раніше постраждалі туристи зізнались, що не знають чому трапився вибух, оскільки біля розпаленого багаття вони спокійно сиділи протягом декількох годин, а потім назбирали у лісі хмизу і підкидали його у вогонь.

 

Читайте також
Вибух у горах Карпат: одна постраждала туристка отямилася (відео) Вибух у горах Карпат: одна постраждала туристка отямилася (відео)
Жінка більше не зможе бачити одним оком, також у неї дуже пошкоджена рука. Ще трьом травмованим дівчатам теж краще.
У Карпатах під час привалу вибухнуло багаття: загинули двоє туристів, ще чотирьох травмовано (відео) У Карпатах під час привалу вибухнуло багаття: загинули двоє туристів, ще чотирьох травмовано (відео)
Під час відпочинку в горах дві особи загинуло, ще чотири отримали травми. Серед туристів було також двоє маленьких дітей.
"Святкували медовий місяць": деталі вибуху снаряду у вогнищі у Карпатах (відео) "Святкували медовий місяць": деталі вибуху снаряду у вогнищі у Карпатах (відео)
Ймовірною причиною трагедії стала не здетонована авіабомба часів Першої світової війни.
Loading...
Load next