На Полтавщині правоохоронці знайшли склад, в якому зберігалися отруйні речовини (фото)

На Полтавщині правоохоронці знайшли склад, в якому зберігалися отруйні речовини (фото)
СБУ здійснює комплекс заходів з протидії незаконному обігу небезпечних хімічних і біологічних матеріалів. У Полтавській області виявлено місце несанкціонованого зберігання отруйних речовин.

Серед вилученого – токсини та біологічні агенти, які є збудниками гострих інфекційних хвороб, пишуть в СБУ.

Нелегальний склад було облаштовано на одному з державних підприємств регіону.

У ході проведення слідчих дій на території об’єкту правоохоронці виявили:

  • велику кількість отруйних речовин високого класу небезпеки,
  • майже 700 одиниць біологічних агентів,
  • орієнтовно 15 л прекурсорів,
  • майже 20 кг хімікатів не встановленого походження.

Вилучені речовини направлено на експертизу. Територію об’єкту взято під посилену охорону.

Фото: СБУ

У межах кримінального провадження за ст. 326 (порушення правил поводження з мікробіологічними або іншими біологічними агентами чи токсинами) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності винних осіб.

Фото: СБУ

Крім того, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації викритого правопорушення за:

  • ст. 321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодійних речовин або отруйних чи сильнодійних лікарських засобів),
  • ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.
Фото: СБУ

Заходи із викриття і блокування незаконної діяльності проводили співробітники СБУ спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Полтавській області за процесуального керівництва прокуратури із залученням представників полтавської Держслужби з надзвичайних ситуацій і обласної Держпродспоживслужби.

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
17-річний хлопець зґвалтував дитину та поділився відеоматеріалом з друзями 17-річний хлопець зґвалтував дитину та поділився відеоматеріалом з друзями
У Чернівецькій області хлопець отримав 6 років позбавлення волі за зґвалтування малолітньої дитини.
Наркотики на пів мільйона гривень: правоохоронці Києва затримали зловмисника (фото) Наркотики на пів мільйона гривень: правоохоронці Києва затримали зловмисника (фото)
Зловмисник збував «товар» через віртуальну наркокрамницю, створену в одному із месенджерів. Під час обшуку у фігуранта виявили наркотичні речовини, схожі на кокаїн, канабіс, гашиш та МДМА. Правопорушнику загрожує до десяти років ув’язнення.
Насильно утримував дівчину у своїй квартирі: правоохоронці спіймали злочинця (відео) Насильно утримував дівчину у своїй квартирі: правоохоронці спіймали злочинця (відео)
Дідусь попросив перехожу занести сумки до своєї оселі, після чого зачинив двері до квартири та не відпускав дівчину на волю.
Loading...
Load next