На Одещині роми утримували у рабстві 12 людей (фото, відео)

На Одещині роми утримували у рабстві 12 людей (фото, відео)
Самостійно залишити територію потерпілі не могли, а в разі непокори до них застосовували крім психологічного, ще й фізичне насильство.

Правопорушники вербували громадян з соціально вразливих груп населення, обіцяючи проживання, харчування та гідну оплату праці. Натомість заробітчани працювали по 16 годин на добу  та проживали в бараках. Про це повідомляє Державна прикордонна служба та поліція Одещини.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за 8 адресами у селі Старокозаче. Вони виявили 11 чоловіків та 1 жінку, вихідців з різних регіонів України.

Фото: Національна поліція

За словами поліції, учасники злочинної групи на залізничному вокзалі Одеси підшуковували громадян, що перебували у складних життєвих умовах та не мали постійного місця проживання. Таким людям зловмисники пропонували роботу, пов’язану з вирощуванням та збором сільськогосподарської продукції на території Одещини й обіцяли заробітну плату у розмірі від 7000 до 12000 грн на місяць, а також безплатне житло та харчування.

Фото: Національна поліція

Завербованих людей автотранспортом доставляли на територію фермерського господарства в селище Старокозаче Білгород Дністровського району, де розселяли у будинках непридатних для проживання. Щодня люди тяжко працювали на польових роботах, проживали в бараках, а весь їх "заробіток" обмежувався харчуванням сумнівної якості 2-3 рази на добу та алкогольними напоями.

На момент обшуків у трудовому рабстві перебувало 12 осіб, які наразі визволені. П’ять з них вже звернулися до правоохоронних органів зі заявами про вчинення відносно них злочину.

 

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
У день призначення на посаду: на Одещині за хабарництво затримали полковника поліції У день призначення на посаду: на Одещині за хабарництво затримали полковника поліції
За даними слідства, поліцейський вимагав і отримав 4 тисячі доларів США за закриття кримінального провадження.
Били та змушували працювати: на Дніпропетровщині злочинна група тримала в рабстві 120 людей Били та змушували працювати: на Дніпропетровщині злочинна група тримала в рабстві 120 людей
Злочинна група тримала у рабстві на території Дніпропетровської області 120 людей. Зловмисники пропонували людям, які перебували у складних життєвих умовах, роботу та житло, натомість тримали у жахливих умовах і змушували працювати по 12 – 16 годин у добу.
Loading...
Load next