Десятки мігрантів прорвали огорожу та потрапили з Білорусі до Польщі

Десятки мігрантів прорвали огорожу та потрапили з Білорусі до Польщі
Дві великі групи іммігрантів потрапили до Польщі з території Білорусі.

Групи з кількох десятків іноземців прорвали паркани в околицях Криньок та Біловежі. Усі вони були заарештовані. Прес-секретар підрозділу прикордонної служби Підляшшя майор Катажина Зданович повідомила, що в обох випадках огорожі були пробиті силою.

Одна з більших груп намагалася перетнути державний кордон поблизу Біловежі. Вони мали різне обладнання та інструменти. Деяким людям вдалося перетнути цей кордон. Усі вони були затримані. Проти них було винесено рішення залишити територію Польщі. Їх доставили до державного кордону, - про це повідомляє для інформаційного агентство Радіоагентства прапорщик Міхал Токарчик з посиланням  на Polskie Radio Białystok.

Фото:Polska Policja / Twitter

На сторінці у Twitter Польська поліція зазначила, що огорожі на кордоні відновили й правоохоронці продовжують патрулювати територію.

Уранці 8 листопада біля прикордонного пункту пропуску «Брузги-Кузня» на білорусько-польському кордоні зібралися сотні мігрантів із сумками й дітьми.  У Держприкордонкомітеті Білорусі заявили, що до такого кроку біженців підштовхнула "байдужість та нелюдське ставлення польської влади". Мовляв, поляки витісняють зі свого кордону мігрантів, які прямують в Європу з білоруської сторони.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com
 

Читайте також
Ситуація загострюється: мігранти готують спробу силового штурму польського кордону  (відео) Ситуація загострюється: мігранти готують спробу силового штурму польського кордону (відео)
14 листопада було зафіксовано 118 спроб незаконного перетину кордону. 39 іноземців ухвалили рішення про виїзд з Польщі. Назагал в листопаді було понад 5 тисяч спроб перетину кордону.
Майже 70 мігрантів намагалися проникнути до Польщі з Білорусі Майже 70 мігрантів намагалися проникнути до Польщі з Білорусі
Після невдалої спроби - група з десяти осіб повернулася вглиб Білорусі.
Понад 50 мігрантів знову штурмували кордон Польщі: постраждав прикордонник Понад 50 мігрантів знову штурмували кордон Польщі: постраждав прикордонник
Прикродонника вдарили каменем в обличчя під час штурму кордону.
Loading...
Load next