2 місяці під вартою, або 340 тисяч гривень застави: водію з Харкова обрали запобіжний захід

2 місяці під вартою, або 340 тисяч гривень застави: водію з Харкова обрали запобіжний захід
Водія Toyota Land Cruiser, який збив двох 13-річних підлітків на проспекті Науки у Харкові, взяли під варту на два місяці з альтернативою застави у сумі 340 тисяч гривень.

Суд обрав водію запобіжний захід ввечері 12 листопада у Київському райсуді Харкова, про це повідомляє "Суспільне".

Ухвалою судді Київського районного суду Харкова було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб з правом на внесення застави у розмірі 340 тисяч гривень водію, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, а саме ДТП на проспекті Науки він наїхав на двох неповнолітніх осіб, — сказав речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

Прокурор у судовому засіданні просив обрати тримання під вартою, суддя попросив зазначити суму застави, яка б прокуратуру влаштовувала. Ми просили 10 млн грн" — додав він.

Адвокатка водія відмовилася від коментарів: "Зараз така позиція захисту — пояснення ми не надаємо. Триває досудове слідство".

Сам підозрюваний сказав "Суспільному", що "згоден із провиною".

Прокуратура має намір оскаржувати ухвалу про запобіжний захід, сказав Чубенко. За його словами, каяття з боку підозрюваного немає: "Особа посилається на ст. 63 Конституції, що дає право не давати будь-які свідчення щодо себе".

Нагадаємо, 11 листопада близько 15:00 у Харкові сталось ДТП, у якому збили двох дітей. Постраждалі переходили через дорогу на зелене світло. Однак водій перед переходом навіть не зупинився. Очевидці розповідали, що водій позашляховика "качав права" і поводив себе неадекватно.

А сьогодні в Харківській прокуратурі повідомили, що організмі водія виявили метадон.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У Харкові затримали соратника депутата Киви: суд арештував Ширяєва без права застави (фото) У Харкові затримали соратника депутата Киви: суд арештував Ширяєва без права застави (фото)
Харківський суд арештував одного з лідерів "Патріотів - За життя" Ширяєва. Його взяли під варту на 8 діб без права внесення застави.
Збив 12-річного хлопчика: у Києві водію обрали запобіжний захід Збив 12-річного хлопчика: у Києві водію обрали запобіжний захід
В організмі водія виявили 1.00 проміле алкоголю.
Не визнає своєї провини: суд узяв під варту водія, який на смерть збив під Харковом двох жінок Не визнає своєї провини: суд узяв під варту водія, який на смерть збив під Харковом двох жінок
Від отриманих ушкоджень 56-річна жінка померла на місці, пізніше у лікарні померла 21-річна дівчина.
Loading...
Load next