У Харкові затримали соратника депутата Киви: суд арештував Ширяєва без права застави (фото)

У Харкові затримали соратника депутата Киви: суд арештував Ширяєва без права застави (фото)
Харківський суд арештував одного з лідерів "Патріотів - За життя" Ширяєва. Його взяли під варту на 8 діб без права внесення застави.

Київський райсуд міста Харкова взяв під варту підозрюваного у справі колишнього лідера "Східного корпусу", а тепер керівника організації "Патріоти за життя" Олега Ширяєва про рейдерське захоплення агропідприємства у 2018 році. Наразі термін арешту встановили у межах 8 днів - до 12 липня включно. Про це сьогодні, 6 липня, повідомили журналісти "Суспільного" із зали суду. 

Взяли під варту на вісім днів, які спливають за тиждень. Щодо суті ухвали можу сказати, що вона незаконна, в будь-якому випадку буде оскаржена до апеляційного суду... Слідство повинно було довести, що підозрюваний ухиляється, не з'являвся, однак доказів таких у справі ми не побачили, - заявив адвокат підсудного Дмитро Попов після засідання суду.

Зокрема, адвокат також наголосив, що його підопічний являвся та відповідав на виклики правоохоронців. Мовляв, є відповідні документи, які сторона захисту надасть в апеляції. 

Також сьогодні під будівлю суду прийшли представники “Національного корпусу”, які конфліктують з "ОПЗЖ" та Ширяєвим особисто. Та, на жаль, причини свого прибуття журналістам вони не пояснили. Будівля райсуду посилено охоронялась правоохоронцями.

Зауважимо, що підозрюваного у справі Олега Ширяєва затримали в центрі Харкова ввечері, 5 липня, через справу про рейдерське захоплення елеватора в Занках, що на Харківщині у 2018 році. Тоді під час спроби рейдерського захоплення сталася масова бійка зі стріляниною.

Наразі ж Ширяєв є керівником місцевої організації народного депутата від партії "ОПЗЖ" Іллі Киви - "Патріоти за життя!".

Нагадаємо, що нещодавно у стінах Верховної Ради вперше за період 9-го скликання між депутатами "ОПЗЖ" та "Слугами народу" трапилась бійка після висловлювання нардепа Микити Потураєва про "розстріл фракції". Згодом до трибуни приєднались не менш скандальний "слуга народу" Микола Тищенко та народний депутат від "ОПЗЖ": вони зчепилися із Кивою і почали один одного бити

Читайте також
Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру
Учора, 12 травня, у Департаменті соцполітики КМДА пройшли обшуки, завдяки яким вдалось викрити сімох київських посадовці, які є причетними до розкрадання 13,5 мільйонів гривень з бюджету.
"Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео) "Застукали на гарячому": невдалий хабар Донецького судді (відео)
Співробітники ДБР викрили на шахрайстві суддю Донецького окружного адміністративного суду, який за гроші обіцяв "допомогти" ухваленню судового рішення на користь заявника.
Судді ОАСК, який фігурує у "плівках Вовка" призначили заставу на понад 270 тисяч Судді ОАСК, який фігурує у "плівках Вовка" призначили заставу на понад 270 тисяч
Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва, Богдан Санін, може внести за себе заставу у 277 тисяч гривень. Зокрема зазначимо, що Санін фігурує у справі іншого судді ОАСК - скандального Павла Вовка.
Loading...
Load next