Збирав інформацію про військові об'єкти: СБУ викрила агента РФ в міськраді Харкова (фото)

Збирав інформацію про військові об'єкти: СБУ викрила агента РФ в міськраді Харкова (фото)
Насамперед «замовників» з так званої "ДНР" цікавили маршрути переміщення колон з військовою технікою та види озброєнь українських військових.

За версією слідства, завідувач сектору цивільного захисту, оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами однієї з міськрад Харківщини був завербований псевдочиновником так званої «ДНР».

СБУ повідомляє, зловмисник отримав від куратора завдання збирати розвідувальну інформацію про:

  • військові об'єкти регіону;
  • особовий склад української спецслужби та підрозділи Збройних сил України;
  • місцевих патріотично налаштованих активістів.

Насамперед «замовників» цікавили маршрути переміщення колон з військовою технікою, види озброєнь українських військових.

Співробітники СБУ встановили, що інформатор входив до агентурного апарату одного з так званих «депутатів Народної ради ДНР 2 скликання». За кураторством ФСБ РФ вони здійснювали збір розвідувальної інформації, яку «замовники» використовували для проведення пропагандистських інформаційних кампаній з метою розхитування ситуації в Україні.

Фото: СБУ

Наразі зловмисника затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Володимир Зеленський підписав указ про набуття чинності рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 20 серпня 2021 року, яке упроваджує санкції проти 28 співробітників розвідувальних та спеціальних служб Росії.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На Харківщині СБУ затримала молдаванина, якого п'ять років розшукував Інтерпол На Харківщині СБУ затримала молдаванина, якого п'ять років розшукував Інтерпол
П'ять років 32-річний молдаванин перебував в міжнародному розшуку за лінією Інтерполу. Чоловік вчинив шахрайство в особливо великих розмірах.
Loading...
Load next