Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти співробітників спецслужб Росії

Зеленський ввів у дію санкції РНБО проти співробітників спецслужб Росії
Рішення про застосування санкцій проти співробітників розвідки та спецслужб РФ було ухвалено РНБО ще на засіданні 20 серпня за поданням Служби безпеки України.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про набуття чинності рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 20 серпня 2021 року, яке упроваджує санкції проти 28 співробітників розвідувальних та спеціальних служб Росії. Він розміщений на сайті президента.

Зазначимо, санкції передбачають обмеження торговельних операцій, блокування активів, запобігання виведенню капіталів за межі України, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, анулювання чи припинення ліцензій та інших дозволів, заборону на участь у приватизації та оренді держмайна.

До цього списку внесено заборону входження іноземних невійськових та військових кораблів в українські води, заборону на видачу дозволів НБУ на здійснення інвестицій, припинення видачі дозволів на ввезення в Україну або вивезення з неї валютних цінностей, обмеження видачі готівки за платіжними картками, заборону на передання технологій та прав на об'єкти інтелектуальної власності й позбавлення всіх державних нагород України, — йдеться в документі.

Варто зауважити, що до санкційного списку увійшли 28 співробітників російських спецслужб, серед них є громадяни Росії та України.

Додамо, росіяни та українці, які керують «силовими відомствами» на території окупованого Донбасу й опинилися під цими санкціями. 

Нагадаємо, у листопаді РНБО України затвердила нові санкції, в тому числі проти нових власників літаків Медведчука і Козака.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський підписав указ про санкції проти кримських чиновників та російських суддів на п'ять років Зеленський підписав указ про санкції проти кримських чиновників та російських суддів на п'ять років
Санкції запроваджено проти російських "чиновників", які наразі проживають на території тимчасово окупованого Криму.
СБУ не пустила в українське небо літак нардепа щодо якого РНБО застосувала санкції СБУ не пустила в українське небо літак нардепа щодо якого РНБО застосувала санкції
За інформацією ЗМІ, йдеться про літак підсанкційного нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.
"Це злочин. Буде вирок!": Мураєв пригрозив Зеленському після санкцій проти каналу "НАШ" "Це злочин. Буде вирок!": Мураєв пригрозив Зеленському після санкцій проти каналу "НАШ"
РНБО збиралась на виїзне засідання у Харкові 11 лютого.
Loading...
Load next