За 100 тисяч гривень: в Одесі правоохоронці запобігли замовному вбивству підприємця (фото)

За 100 тисяч гривень: в Одесі правоохоронці запобігли замовному вбивству підприємця (фото)
Намірам зловмисників завадили працівники Управління міграційної поліції Одещини.

Правоохоронцям в Одесі вдалося провести спецоперацію для запобігання замовного вбивства підприємця, а також затримали виконавця та інших причетних до злочину. Про це повідомляє пресслужба поліції Одеської області.

Чоловіка, діяльність якого пов'язана з ринком продукції водних біоресурсів, за 100 тис.грн намагався прибрати конкурент. Для реалізації злочинного наміру правопорушник звернувся по допомогу до так званого кримінального авторитета, який перебуває у виправній колонії за викрадення людини, вимагання та розбійні напади. Той, використовуючи свої зв'язки на волі, підібрав кілера і посередника, безпосередньо займався організацією злочину. Обидва - неодноразово судимі за тяжкі злочини, – йдеться в повідомленні.

Фото: Національна поліція Одеської області

Правоохоронці змогли встановити, де, коли і як зловмисники запланували вбивство бізнесмена, в результаті чого запобігли йому. Вони затримали його, як тільки виконавець злочину приїхав на ринок, де працював потерпілий.

Фото: Національна поліція Одеської області

Під час спецоперації, яку провели за силової підтримки батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області, одночасно було затримано й інших осіб, причетних до правопорушення. У будинках, камері тримання та транспортних засобах провели санкціоновані заходи, під час яких вилучено мобільні телефони, флеш-накопичувачі, чорнові записи, одяг та інші речові докази їхньої причетності до організації вбивства підприємця, а також зброю, гранату і наркотики, – повідомляють в поліції.

Фото: Національна поліція Одеської області

Зазначимо, що дії зловмисників кваліфіковано як замах на вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою (ч.2 ст. 15, п. п. 11 та 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України). Наразі фігуранти затримані, їм загрожує позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Додамо, що впродовж досудового розслідування буде вирішено питання про притягнення зловмисників до відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та зберігання наркотиків.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Одесі на хабарі у 50 тисяч гривень затримали директора підприємства (відео) В Одесі на хабарі у 50 тисяч гривень затримали директора підприємства (відео)
В Одесі правоохоронці затримали на хабарі в 50 тисяч гривень директора комунального підприємства міської ради.
На Одещині чоловік зарізав жінку за відмову в інтимі (відео) На Одещині чоловік зарізав жінку за відмову в інтимі (відео)
В Одеській області 40-річний чоловік залицявся до жінки друга, а коли та йому відмовила у інтимі він дістав ніж та жорстоко її вбив.
В Одесі невідомий серед дня застрелив чоловіка: поліція розпочала операцію "Сирена" (відео) В Одесі невідомий серед дня застрелив чоловіка: поліція розпочала операцію "Сирена" (відео)
Загиблий був фігурантом кримінальної справи про вимагання. Вбивство на замовлення виконували представники злочинного угруповання.
Loading...
Load next