Прем'єр-міністр Борис Джонсон сказав, що він "нажаханий" трагедією у водах Ла-Маншу

Прем'єр-міністр Борис Джонсон сказав, що він "нажаханий" трагедією у водах Ла-Маншу
Кількість потонулих мігрантів у водах Ла-Маншу між Францією та Великою Британією через перекидання їхнього човна зросла до 27 осіб.

Мігранти прямували до Великобританії, але на шляху потонули в Ла-Манш поблизу Кале після того, як їх човен перевернувся. Повідомляє BBC.

 Серед загиблих одна дівчинка та п'ять жінок

Влада затримала чотирьох підозрюваних у цій справі, - заявив Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін.

Міжнародна організація з міграції заявила, що це найбільша втрата людей на каналі з моменту початку збору даних у 2014 році. Такі трагедії збільшились з моменту стрімкого зростання потоку мігрантів через Ла-Манш у 2018 році в умовах дедалі більше блокування порту Кале та тунелю під Ла-Маншем, який до цього використовували мігранти, які намагалися дістатися до Британії. 

Рибальський човен забив тривогу в середу вдень, помітивши кількох людей у морі біля берегів Франції. Французька та британська влада проводять рятувальну операцію по повітрю та морю, щоб перевірити, чи зможуть когось знайти.

Це також показує, наскільки важливо, щоб ми зараз посилили наші зусилля, щоб зламати бізнес-модель гангстерів, які таким чином відправляють людей у море, - сказав Борис Джонсон.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Джонсон вимагатиме екстреного засідання Радбезу ООН щодо пожежі на ЗАЕС через обстріл окупантів Джонсон вимагатиме екстреного засідання Радбезу ООН щодо пожежі на ЗАЕС через обстріл окупантів
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон обговорив із президентом України Володимиром Зеленським ситуацію щодо пожежі на Запорізькій АЕС внаслідок обстрілу російськими військами та заявив, що домагатиметься екстреного засідання Радбезу ООН
Loading...
Load next