У Джонсона шоковані смертним «вироком» двом британцям, які захищали Україну в лавах ЗСУ

У Джонсона шоковані смертним «вироком» двом британцям, які захищали Україну в лавах ЗСУ

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон шокований «вироками», винесеними терористами «ДНР» двом британським громадянам, які захищали Україну в лавах ЗСУ.

Про це заявив прессекретар Джонсона, повідомляє Sky News.

Прем'єр-міністр був приголомшений вироком, винесеним цим чоловікам. Він уважно стежив за цією справою і попросив міністрів зробити все, що в їхніх силах, щоб спробувати возз'єднати їх із родинами якнайшвидше, — сказав представник британського уряду.

Він також наголосив, що право британців на захист було порушено і Велика Британія засуджує фіктивний вирок. На запитання про те, чи вестиме британський уряд переговори з Росією для звільнення своїх громадян, прессекретар відповів, що «в нас немає регулярної взаємодії з росіянами»:

Вони перебувають під захистом відповідно до Женевської конвенції як військовослужбовці ЗСУ, тому ми плануємо продовжити тісну співпрацю з ними [українською стороною], щоб спробувати звільнити їх якнайшвидше.

Нагадаємо, раніше Джонсон заявив, що світ не повинен нав'язувати Україні "поганий мир" з рф.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next