Джонсон вимагатиме екстреного засідання Радбезу ООН щодо пожежі на ЗАЕС через обстріл окупантів

Джонсон вимагатиме екстреного засідання Радбезу ООН щодо пожежі на ЗАЕС через обстріл окупантів
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон обговорив із президентом України Володимиром Зеленським ситуацію щодо пожежі на Запорізькій АЕС внаслідок обстрілу російськими військами та заявив, що домагатиметься екстреного засідання Радбезу ООН

Прем'єр-міністр заявив, що необдумані дії президента Путіна тепер можуть загрожувати безпеці всієї Європи. За його словами, Велика Британія зробить все можливе, щоб ситуація не погіршилася. Джонсон заявив, що буде домагатися екстренного засідання Ради Безпеки ООН у найближчі години, і що Велика Британія негайно підніме це питання перед Росією та близькими партнерами, - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначають, що обидва лідери вимагають від Росії негайно зупинити атаку на електростанцію і дозволити безперешкодний доступ екстренних служб до електростанції. Також, на їхню думку, припинення вогню має вирішальне значення.Про це повідомляє GOV.UK.

Нагадаємо, що  "Іди з нашої землі або сядь зі мною за стіл переговорів", – Зеленський до Путіна.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Радбез ООН терміново зібрався через загрозу російського нападу на Україну: що обговорили Радбез ООН терміново зібрався через загрозу російського нападу на Україну: що обговорили
31 січня у Нью-Йорку на термінове засідання зібралися 15 членів Ради безпеки ООН. Зустріч проводиться за поданням США на запит України.
Після доповіді Данілова: Зеленський скликає засідання РНБО Після доповіді Данілова: Зеленський скликає засідання РНБО
Сьогодні Зеленський, виступаючи на колегії Служби безпеки України, згадав про санкції, застосовані за рішенням РНБО, та подякував СБУ "за важливу інформацію та пропозиції для засідань РНБО".
Loading...
Load next