Підроблення посвідчень ОБСЄ: СБУ викрила злочинну схему в Україні (фото)

Підроблення посвідчень ОБСЄ: СБУ викрила злочинну схему в Україні (фото)
Правоохоронці затримали у Києві одного з організаторів угруповання під час передачі іноземцю фальшивого посвідчення.

Служба безпеки України викрила та нейтралізувала транснаціональне злочинне угруповання. Зловмисники підробляли посвідчення представників дипломатичної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Про це повідомляє СБУ.

Як з'ясували правоохоронці, фальшиві документи продавали клієнтам. Серед них – вихідці з країн з підвищеною терористичною загрозою, у тому числі з Близького Сходу. Іноземці використовували «посвідки» для уникнення прикордонних та митних процедур під виглядом учасників дипмісії.

Фото: СБУ

За попередніми даними, за «послугами» зловмисників звертались сотні нелегалів. Через отримання «дипломатичного» імунітету, вони планували незаконно перетинати держкордони різних країн.

Встановлено, що до складу угруповання входило декілька жителів столиці. Для маскування протиправної діяльності, вони зареєстрували дві громадські організації та створили «відомчий» сайт, із назвами схожими на офіційні позначення дипломатичної місії.

Готову підробку, зловмисники продавали за 1,5 тис. євро за одну «посвідку».

Фото: СБУ

За матеріалами СБУ, вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів та обрання судом мір запобіжних заходів. У межах кримінального провадження за ст. 190 (шахрайство) КК України, триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Військова контррозвідка СБУ зірвала спецоперацію фсб із дискредитації ОБСЄ (відео) Військова контррозвідка СБУ зірвала спецоперацію фсб із дискредитації ОБСЄ (відео)
Таким чином, рф мала намір скомпрометувати Моніторингову місію ОБСЄ в Україні.
СБУ викрила контрабанду на понад 11 мільйонів гривень
Служба безпеки України затримала міжнародних контрабандистів, які вивозили бурштин через аеропорти "Львів" та "Бориспіль". Під час обшуків за місцями проживання у них було вилучено 1300 кг бурштину та понад 170 кг готових виробів.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Loading...
Load next