ДБР перевірить відео журналіста Бутусова, де він стріляє з гаубиці (відео)

ДБР перевірить відео журналіста Бутусова, де він стріляє з гаубиці (відео)
Слідчі ДБР детально вивчають відео, яке журналіст Юрій Бутусов виклав на своїй сторінці у Фейсбук.

28 листопада 2021 року журналіст Юрій Бутусов виклав відео, де він здійснює постріли з «Гаубиці Д-20» калібром 152 мм. Він супроводжує свій постріл словами: «по окупантах вогонь». Про це повідомляє ДБР.

Пізніше Бутусов дописав, що відео було знято дуже давно, і з тренувань, але оприлюднення подібних матеріалів завдає шкоду інформаційній безпеці Української держави та дозволяє представникам держави-агресора посилювати тиск на Україну.

Усі обставини публікації та запису відео пострілу з гармати, яке виклав Юрій Бутусов, будуть перевірені. В тому числі в порядку статті 414 КК України (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) та статті 437 ККУ (Планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни), - йдеться у повідомленні.

Зазначено також, що перевірятиму і можливі посадові порушення тим особами, які допустили цивільного громадянина до відповідного озброєння.

У ДБР також додали, що за попередніми висновками, подія відбулась за межами зони ООС, але суспільство отримає повну і вичерпну відповідь після детальної перевірки. 

Сам Бутусов уже сьогодні написав, що це "помста Зеленського за ганебну пресконференцію".

 

Нагадаємо, на пресконференції президента журналіст Бутусов не дослухав відповідь, почав перебивати президента, звинуватив його в брехні і закликав дати свідчення у справі про «Вагнергейт».

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next