На Одещині затримали чоловіків, які незаконно вирубували ліс (фото)

На Одещині затримали чоловіків, які незаконно вирубували ліс (фото)
Їм загрожує штраф чи позбавлення волі до трьох років.

В одному з лісів Роздільнянського району лісники виявили чоловіка, який пиляв дерева, та викликали поліцію. Правоохоронці припинили дії 48-річного жителя Великомихайлівської ОТГ і вилучили у нього бензопилу, транспорт та понад тридцять дерев. Про це повідомляє Національна поліція Одеської області.

На майно чоловіка наклали арешт.  Згідно з санкцією статті, чоловіку загрожує від штрафу до трьох років обмеження або позбавлення волі.

Фото: Нацполіція Одеської області

Є й інформація про іншого незаконного вирубувача лісів. 41-річний житель Березівського району поїхав до лісопосадки в сусідній громаді та спиляв там 140 дерев клена та ясеня. Його викрили, коли «лісоруб» їхав додому із завантаженим деревиною причепом. Дрова, бензопилу та автомобіль у нього також вилучили. Згідно з розрахунками, своїми діями чоловік завдав місцевій сільраді понад 200 тисяч гривень збитків. За порубку лісу, яка завдала істотну шкоду, йому загрожує від п’яти до семи років ув’язнення.

Шановні громадяни, пам’ятайте: порубка, перевезення, зберігання та збут дерев – це процеси, які регламентовані законами України і потребують відповідних дозволів. В іншому випадку це є правопорушенням проти довкілля. Якщо ви стали свідком таких дій, повідомляйте про них на спецлінію «102»,- наголошує слідча Березівського відділу поліції Марія Білоус. 

Дії правопорушників кваліфікували за частинами 1 та 4 статті 246 Кримінального кодексу України.

Читайте також
Перелякана, але жива: на Одещині знайшли зниклу учора 4-річну дівчинку (фото) Перелякана, але жива: на Одещині знайшли зниклу учора 4-річну дівчинку (фото)
Учора, 14 травня, близько 16 години зникла 4-річна дитина Аміна Витичак. Поліція разом із родичами шукала дитину усю ніч, однак врятовану дівчинку можуть забрати у батьків разом і з ще двома дітьми.
СБУ затримала членів злочинного угрупування на Одещині (відео) СБУ затримала членів злочинного угрупування на Одещині (відео)
Співробітники Служби безпеки України провели спецоперацію із затримання чотирьох учасників злочинного угруповання на Одещині.
Зіткнення одразу трьох вантажівок: на Одещині сталася смертельна ДТП (фото) Зіткнення одразу трьох вантажівок: на Одещині сталася смертельна ДТП (фото)
У поліції попереджають, що проїзд на вказаній ділянці автодороги наразі ускладнено.
Loading...
Load next