У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN

У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.

Адміністрація Байдена вивчає варіанти потенційної евакуації громадян США з України, якщо Росія вторгнеться в країну і створить небезпеку, повідомляє CNN з посиланням на власні джерела.

Так, джерела повідомили, що планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон, і адміністрація інформує Конгрес про те, як США готуються. На «похмурому» брифінгу для сенаторів високопоставленої посадової особи Держдепартаменту Вікторія Нуланд окреслила жорсткий пакет санкцій, який готує адміністрація у відповідь на потенційний напад Росії, але визнала, що варіанти США для стримування вторгнення є досить обмеженими.

Станом на зараз, не є до кінця зрозуміло, чи прийняв президент Росії Володимир Путін остаточне рішення про вторгнення, наголосили американські чиновники. Але він зібрав достатньо сил, техніки та припасів поблизу кордонів України, щоб міг перейти до наступу в найкоротші терміни.

Ми не знаємо, що Путін вирішив застосувати силу, але ми знаємо, що він ставить російських військових, російські сили безпеки в те місце, де вони могли б діяти досить радикально, - сказав директор ЦРУ.

Наразі адміністрація Байдена не бачить потреби в евакуації, наголосили джерела — з міжнародних аеропортів України досі працюють авіакомпанії, відкриті сухопутні кордони із західними сусідами України. Обговорення є частиною планування на випадок серйозного погіршення ситуації з безпекою, наголосили багато чиновників, які брали участь у плануванні.

Нагадаємо, українська розвідка повідомила, що Росія знову стягує артилерію поблизу лінії зіткнення.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT Росія переміщує до кордонів з Україною військові гелікоптери - NYT
Така активність може свідчити про те, що планування вторгення в Україну триває.
Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк
В ОП назвали приблизні втрати ворога за два дні вторгнення в Україну.
Loading...
Load next