Взяв невідомого попутника так і не доїхавши до Києва: СБУ знайшла тіло водія BlaBlaCar Познякова, якого вбили у 2016 році

Взяв невідомого попутника так і не доїхавши до Києва: СБУ знайшла тіло водія BlaBlaCar Познякова, якого вбили у 2016 році
Головний підозрюваний у вбивстві таксиста - Кінгісепп Луан, він загинув внаслідок вибуху саморобної вибухівки у квартирі на столичному проспекті Науки.

Служба безпеки знайшла тіло Тараса Познякова – водія BlaBlaCar, якого вбили у 2016 році. Про це повідомляє 24 канал.

Як повідомив виданню "Бабель" прессекретар СБУ Артем Дехтяренко, попередньо кримінальне провадження кваліфіковано за п. 11 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу.

Наразі співробітники СБУ відшукали труп Тараса Познякова. До пошукових робіт була залучена спецтехніка Міноборони. Спецслужбою отримано та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер вчинення вбивства, — повідомив він.

Зазначається, що вчора Верховний Суд ухвалив остаточне рішення у справі про вбивство водія BlaBlaCar Тараса Познякова. Вбивцю хлопця Дмитра Голуба засудили до довічного позбавлення волі. Про це повідомили на сторінці Верховного суду України у Facebook.

Варто зауважити, 7 грудня Верховний суд розглянув касаційну скаргу на судові рішення щодо засудженого у вбивстві. 

Відповідно до вироку Києво-Святошинського районного суду Київської області від 28 травня 2019 року, залишеного без зміни ухвалою Київського апеляційного суду від 7 червня 2021 року, фігурант цього кримінального провадження був також визнаний винним у розбої – нападі на водія з метою заволодіння його майном, поєднаним із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 187 КК України), незаконному заволодінні автомобілем потерпілого (ч. 3 ст. 289 КК України), підробленні та використанні офіційних документів (частини 1, 4 ст. 358 КК України), незаконному поводженні з вогнепальною зброєю та бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України), - йдеться у повідомленні. 

Додамо, що засуджений отримав довічне позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Це покарання залишене чинним Верховним судом.

За попередньою інформацією, Тарас Позняков зник у Києво-Святошинському районі приблизно за 35 км від Києва 4 квітня 2016 року. Вранці він виїхав зі Львова на власному автомобілі, взявши невідомого попутника через популярний сервіс BlaBlaCar, але до Києва так і не доїхав. Пізніше правоохоронці знайшли автомобіль зі слідами крові. 5 серпня поліція в Хмельницькій області у справі Тараса Познякова затримала ексбійця “Правого сектора” Дмитра Голуба.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Викрадення, розбій та наркотики: поліція затримала злочинну банду на Закарпатті (відео) Викрадення, розбій та наркотики: поліція затримала злочинну банду на Закарпатті (відео)
В Україні поліція викрила злочинну організацію, яка тривалий час діяла на Закарпатті. Під час 23 обшуків у зловмисників вилучили понад 50 одиниць вогнепальної зброї і цілий арсенал холодної зброї.
"Вимагали до 50 тисяч доларів за місце на київських кладовищах": СБУ затримала зловмисників (відео) "Вимагали до 50 тисяч доларів за місце на київських кладовищах": СБУ затримала зловмисників (відео)
Слідчі Служби безпеки України оголосили про підозру у скоєнні корупційних злочинів керівнику комунального підприємства "Спецкомбінат ПКПО" та директору однієї з київських фірм.
Loading...
Load next