Погрожував вибухом на День Незалежності: у Києві судитимуть зловмисника

Погрожував вибухом на День Незалежності: у Києві судитимуть зловмисника
Чоловіку загрожує до шести років позбавлення волі.

22 серпня чоловік подзвонив до поліції та повідомив, що у нього є зброя та вибухівка, а також сказав, що готує вибух на центральній вулиці Києва під час святкових заходів. Поліцейські оперативно встановили особу правопорушника та затримали його за місцем проживання.

22 серпня цього року до поліції Києва надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік зателефонував на гарячу лінію комунальної установи та повідомив, що у його квартирі є зброя та вибухівка. Крім цього, він сказав, що планує вибух на параді до Дня незалежності України. За адресою проживання зловмисника негайно прибули слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи, рятувальники, спецпризначенці та «швидка», - йдеться у повідомленні поліції.

У результаті перевірки жодних небезпечних предметів чи речовин у квартирі виявлено не було, а чоловіка правоохоронці затримали у порядку ст. 208 КК України. Зловмисником виявився киянин, 1988 року народження, який перебував напідпитку та пояснив свій вчинок тим, що хотів привернути до себе увагу.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України — свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За результатами судово-психіатричної експертизи підозрюваного визнано осудним.

Наразі досудове розслідування завершено. Слідчі скерували до суду обвинувальний акт із матеріалами кримінального провадження для розгляду справи по суті. Фігуранту загрожує до шести років в’язниці.

Читайте також
У Києві п'яний водій протаранив бетонний парапет: авто вибухнуло (фото) У Києві п'яний водій протаранив бетонний парапет: авто вибухнуло (фото)
Водія викинуло з автівки, проте серйозних ушкоджень він не отримав.
У Києві поліцейські затримали зловмисника, який втік з-під варти Ірпінського суду (фото) У Києві поліцейські затримали зловмисника, який втік з-під варти Ірпінського суду (фото)
У Києві спіймали небезпечного злочинця, який втік із зали суду в Ірпені. Афраса Мемедсоя судили за вчинення розбою, а тепер судитимуть ще й за втечу.
Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень
Аферист обікрав своїх жертв та їхніх родичів на понад 1,5 мільйоні гривень. Зловмисника через його дії суд засудив до шести років позбавлення волі.
Loading...
Load next