Кат "Ізоляції" Бражников втік до Франції - Україна ініціюватиме екстрадицію

Кат "Ізоляції" Бражников втік до Франції - Україна ініціюватиме екстрадицію
На засідання у справі Євген Бражников не з'явився. Потім стало відомо, що чоловік мав намір утекти до Франції.

Звільнений при обміні полоненими колишній наглядач в'язниці "Ізоляція" в окупованому Донецьку Євген Бражников втік до Франції. Офіс генерального прокурора має намір ініціювати його розшук і екстрадицію. Про це повідомив начальник департаменту "військових злочинів" Офісу генпрокурора Юрій Рудь, пише "РБК-Україна".

Бражников потрапив на підконтрольну Україні територію в кінці 2019 року в ході обміну полоненими. Через деякий час виявилося, що він був наглядачем в "Ізоляції" і катував полонених. Йому повідомили про підозру та передали обвинувальний акт до суду, - йдеться в повідомленні.

Суд у Донецькій області відмовився розглядати справу, і її  передали в Оболонський райсуд Києва. На перше його засідання в кінці листопада Бражников не з'явився.

Надійшла інформація, що Бражников зараз перебуває на території Франції. Він не був обмежений запобіжним заходом, тому що її термін завершився, а нове клопотання прокуратури суд не встиг розглянути, — заявив Рудь.

Начальник департаменту, зокрема, заперечує будь-які домовленості між правоохоронцями і обвинуваченим, що дозволили йому безперешкодно втекти з країни.

Він також заявив, що на найближчому засіданні суду прокуратура подасть клопотання про розшук втікача та ініціює його екстрадицію. Він упевнений в успішності цих заходів.

Те, що він перебуває за кордоном не дозволить йому уникнути відповідальності і того покарання, яке визначить суд, — підкреслив Рудь.

Нагадаємо, 27 листопада обвинувачений у катуваннях "Ізоляції", Євген Бражников виїхав з України. Окрім того, він просить притулку у Франції.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Loading...
Load next