Організація "схеми" на 27 мільярдів гривень: ДБР перевіряє причетність посадовців міськради Кривого Рогу (фото, відео)

Організація "схеми" на 27 мільярдів гривень: ДБР перевіряє причетність посадовців міськради Кривого Рогу (фото, відео)
Разом із місцевими податківцями вони, імовірно, відмивали гроші на розбудові інфраструктури міста.

Чиновники міської ради у Кривому Розі та місцеві податківці підозрюються у розкраданні мільярдів бюджетних коштів під час ремонту доріг та будівництва інфраструктурних об’єктів у місті. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Аудиторська перевірка встановила, що одне із місцевих товариств регулярно отримувало підряди міської ради Кривого Рогу. Ціни за договорами були завищені у кілька разів, здебільшого роботи виконувалися лише на папері. Якщо ж проводились, то ділки використовували дешеві чи неякісні матеріали, які не відповідали заявленій документації, — йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що посадовці міської ради, які були замовниками таких робіт, на всі проблемні питання ніяк не реагували. 

Фото: ДБР

Під час планових перевірок нічого не помічали і службові особи управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області. У звіті Державної аудиторської служби України зазначено, що збитки державі від цих оборудок становить понад 27 млрд гривень, — інформує пресслужба.

Зазначимо, що ДБР перевіряє викладені у звіті факти. Також працівникам Бюро вдалося провести обшуки в Криворізькій міській раді, ГУ ДПС у Дніпропетровській області та приватному товаристві.

Фото: ДБР

Досудове розслідування триває за статтею 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР, — додає пресслужба.

Нагадаємо, раніше заступника гендиректора одного з підприємств "Укроборонпрому" зловили на хабарі.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Смерть мера Кривого Рогу: слідство розглядає версію самогубства через зловживання у бюджеті міста (відео) Смерть мера Кривого Рогу: слідство розглядає версію самогубства через зловживання у бюджеті міста (відео)
Слідство встановило факти серйозних зловживань у місті, тому не виключає ймовірного самогубства загиблого мера міста Костянтина Павлова. Міністр Монастирський зауважив, що це один із тих моментів, коли відповідальність могла понести людина, яка підписувала фінансові документи, а саме мер.
Росіянин розікрав 2,6 млн грн на ремонті доріг Київщини (фото) Росіянин розікрав 2,6 млн грн на ремонті доріг Київщини (фото)
Правоохоронці вручили підозру підряднику, який привласнив 2,6 мільйони гривень із бюджету на капітальному ремонті доріг Київщини.
Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена" Продавав крадені авто: у Польщі судитимуть "українського бізнесмена"
Українець, разом із ще з двома поляками організували свою банду та продавали крадені авто. За злочинні дії чоловікам загрожує тюремне ув'язнення.
Loading...
Load next