Смерть мера Кривого Рогу: слідство розглядає версію самогубства через зловживання у бюджеті міста (відео)

Смерть мера Кривого Рогу: слідство розглядає версію самогубства через зловживання у бюджеті міста (відео)
Слідство встановило факти серйозних зловживань у місті, тому не виключає ймовірного самогубства загиблого мера міста Костянтина Павлова. Міністр Монастирський зауважив, що це один із тих моментів, коли відповідальність могла понести людина, яка підписувала фінансові документи, а саме мер.

У неділю, 15 серпня, Костянтина Павлова знайшли мертвим на веранді його будинку в селі Вільне Криворізького району. Відомо, що причиною смерті стало вогнепальне поранення грудної клітини. Раніше правоохоронці розглядали дві версії: самогубство та умисне вбивство, однак зараз слідство схиляється все ж таки до першої версії, оскільки в аудиті бюджету Кривого Рогу виявили серйозні зловживання.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна", повідомляє "Українська правда".

Смерть мера, як і будь-якого чиновника такого рівня, - це завжди шлях до політизації, як би не хотіли цього уникнути. Особливо на місцевому рівні, де буде відбуватися зміна еліт в зв'язку з цим..., - наголосив міністр.

За його словами, інформацію з приводу причин смерті Костянтина Павлова поліція надасть вже незабаром. Окрім цього він наголосив, що жодного тиску на слідство не відбувається: "Це один з тих моментів, коли відповідальність могла понести людина, яка підписувала фінансові документи. В даному випадку - мер".

Попередньо ми можемо говорити про самогубство. Фактори, які стали мотивом цього самогубства, має озвучити слідство. Але є зовнішні фактори, які вже встановлені: проводився ряд масштабних перевірок, аудит бюджету міста і були виявлені серйозні зловживання, - додав Денис Монастирський.

Нагадаємо, що окрім цього слідство вивчило мобільний телефон загиблого міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова, однак жодних листувань у ньому не знайшли. Раніше повідомлялося, що під час обшуку в будинку Павлова правоохоронці знайшли дві записки, однак тепер з'явилася інформація, що перед смертю загиблий мер видалив усі листування з телефонних месенджерів.

Проте, через те, що листування велось саме у мережі Telegram створює низку проблем: "з ним працювати нам тепер набагато складніше, ніж з WhatsApp або Viber. Також слідство має поруч відео, яке не було оприлюднено"

Зокрема, 19 серпня, у Кривому Розі містяни та колеги попрощались із трагічно загиблим мером міста Констянтином Павловим. Прощання відбулось у театрі Тараса Шевченка на фасаді якого зняли афіші та розмістили над парадним входом великий портрет померлого з чорною стрічкою.

Читайте також
Загибель мера Кривого Рогу Костянтина Павлова: поліція спростувала версію про вбивство (відео) Загибель мера Кривого Рогу Костянтина Павлова: поліція спростувала версію про вбивство (відео)
Наразі поліція розглядає дві версії у справі про загибель мера Кривого Рогу - самогубство і доведення до самогубства, версія ж умисного вбивства зараз повністю виключена.
Мер Кривого Рогу перед смертю видалив листування у соцмережах, - ЗМІ (відео) Мер Кривого Рогу перед смертю видалив листування у соцмережах, - ЗМІ (відео)
Слідство вивчило мобільний телефон загиблого міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова, однак жодних листувань у ньому не знайшли.
"Є сліди від удару": нові деталі смерті мера Кривого Рогу (відео) "Є сліди від удару": нові деталі смерті мера Кривого Рогу (відео)
Депутат Криворізької міської ради переконана, що смерть мера Кривого Рогу не самогубство і навіть не доведення до нього, а ймовірне вбивство.
Loading...
Load next