Біля кордонів України фіксують понад 120 тисяч російських військових - Данілов (відео)

Біля кордонів України фіксують понад 120 тисяч російських військових - Данілов (відео)
Президент та вище військове керівництво тримають цю ситуацію під контролем.

Біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на спільному брифінгу Голови ВР, прем'єр-міністра та секретаря РНБО, пише Укрінформ.

Те, що стосується безпосередньо кількості військ… На сьогоднішній день те, що ми бачимо, це 122 тисячі знаходиться на 200 км і 143 тис. 500 військових Російської Федерації — на відстані 400 км в цьому радіусі від нашого кордону, - повідомив Данілов.

Секретар РНБО наголосив на тому, що ситуація біля кордонів, починаючи ще з 2014 року, ніколи не була спокійною, але Президент та вище військове керівництво країни тримає ситуацію під контролем.

Ми розуміємо, що там відбувається, і у разі загострення, — це не може відбутися миттєво, умовно кажучи, сьогодні на сьогодні, для цього треба готуватись, — все це ми відслідковуємо, - запевнив Олексій Данілов.

Крім того, Данілов нагадав про те, що з 1 січня 2022 року набуває чинності закон «Про основи національного спротиву», що дозволить посилити обороноздатність країни.

У нас додатково з’являються ресурси, і територіальна оборона, за необхідності, дасть обов’язково відсіч агресору. Зброю треба тримати змащеною. Бажано нею не користувались, але за необхідності всі громадяни знають, що треба робити, — наголосив секретар РНБО.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Зі списку РНБО: в Україні затримали "кримінального авторитета" з Росії Зі списку РНБО: в Україні затримали "кримінального авторитета" з Росії
В середині травня 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти кримінальних авторитетів і "злодіїв у законі".
СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу СБУ не впустила в Україну хімічну продукцію з підсанкційного російського заводу
Правоохоронці СБУ запобігли ввезенню хімічної продукції на територію України, яка була вироблена на російському заводі, що внесений до обмежувального та економічного санкційного списку Ради національної безпеки і оборони.
Loading...
Load next