Зі списку РНБО: в Україні затримали "кримінального авторитета" з Росії

Зі списку РНБО: в Україні затримали "кримінального авторитета" з Росії
В середині травня 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти кримінальних авторитетів і "злодіїв у законі".

У Києві поліція затримала "кримінального авторитета" з Росії. Чоловік перебуває у списку санкцій Ради нацбезпеки з питань оборони (РНБО). Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Зазначається, що поліцейські затримали в Києві 50-річного громадянина Росії. Він має тісні зв'язки з кримінальними угрупованнями і внесений до списку санкцій РНБО про застосування спеціальних заходів проти "кримінальних авторитетів" і "злодіїв у законі".

Вирішується питання про депортацію росіянина. Крім того, йому буде заборонений в'їзд на територію України.

Своєю чергою секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов назвав кібератаки проти України головним інструментом Росії для дестабілізації країни. Протистояти російській агресії в кіберпросторі можна тільки за умови злагодженої роботи всіх держструктур. Про це повідомляє пресслужба апарату РНБО.

Для Росії сьогодні внутрішня дестабілізація нашої країни — питання номер один, і кіберагресія тут є одним з ключових інструментів, — сказав Данілов, відкриваючи засідання Національного координаційного центру кібербезпеки.

За його словами, головне завдання — запобігти кібератакам. Для цього важлива злагоджена спільна робота всіх державних структур.

У ході засідання були представлені доповіді голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрія Щиголя, заступника голови Служби безпеки України Володимира Горбенка та першого заступника голови Національної поліції Михайла Кузнєцова про результати локалізації кібератак 14 січня 2022 року на державні сайти.

Також були заслухані пропозиції щодо вдосконалення захисту сайтів держструктур від кібератак. Подробиці в апараті РНБО не розкрили.

Нагадаємо, раніше Данілов відповів, чи планує РНБО застосувати санкції проти Порошенка.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією "Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією
Олексій Данілов заявив, що Україна готова до посилення охорони свого кордону через військові дії держави-агресора.
"Шантаж з боку Росії": секретар РНБО заявив, що Україна має отримати компенсацію за відмову від ядерної зброї "Шантаж з боку Росії": секретар РНБО заявив, що Україна має отримати компенсацію за відмову від ядерної зброї
Зазначається, що у 1994 році між Україною, США, Великою Британією та Росією був підписаний Будапештський меморандум.
Loading...
Load next