Прикрили черговий "самвидав" COVID сертифікатів: підробляли тисячі свідоцтв про вакцинацію (відео)

Прикрили черговий "самвидав" COVID сертифікатів: підробляли тисячі свідоцтв про вакцинацію (відео)
За попередніми даними, "прибутки" учасників схеми становили сотні тисяч гривень.

У Закарпатській області СБУ виявила і ліквідувала масштабну схему виготовлення підроблених міжнародних свідоцтв про вакцинацію від COVID-19, ПЛР-тестів тощо. Повідомили в пресслужбі УСБУ в Закарпатській області.

Як йдеться у повідомленні, для серійної фальсифікації свідоцтв про вакцинацію група у складі чотирьох осіб створила у Закарпатській області власну підпільну типографію. 

За попередньою інформацією, друкарня діяла близько року. Виробничі потужності "цеху" дозволяли ділкам щомісяця підробляти тисячі медичних документів, - уточнили у відомстві. 

Також у типографії виготовляли фальшиві довідки про негативні результати ПЛР-тестування.

Фіктивні документи "завіряли" підробленими печатками, QR-кодами та сфальсифікованими підписами сімейних лікарів. Відповідне обладнання, зокрема, печатки, бланки, а також електронні носії інформації та засоби зв’язку із доказами незаконної діяльності   співробітники СБУ вилучили під час обшуків у підпільному цеху, - уточнили у пресслужбі.

У відомстві також додали, що готову "продукцію" зловмисники реалізовували своїм клієнтам, яких підшукували через свого спільника в одному з медзакладів регіону. Клієнтам пропонували "послуги" з продажу підроблених COVID-документів, у тому числі свідоцтв про вакцинацію без проведення фактичного щеплення.

Усім чотирьом фігурантам схеми оголошено про підозру. Серед цих осіб – представники комерційної структури та районної автошколи, де ділки облаштували нелегальну типографію, а також лікар.

Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу. Триває досудове розслідування для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинної схеми. Заходи з викриття і документування правопорушення проводили співробітники СБУ спільно зі слідчими ГУ НП в Закарпатській області та за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, - додали в пресслужбі.

Злата Новосельська - https://pravdatutnews.com

Читайте також
Названо п'ять основних симптомів штаму Омікрон Названо п'ять основних симптомів штаму Омікрон
Найбільше ознаки зараження Омікроном схожі на легкий варіант Дельти, який буває у вакцинованих, зазначили фахівці.
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 5 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 5 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Ляшко заборонив анонімному центру вакцинації в Ужгороді щепити проти COVID-19 Ляшко заборонив анонімному центру вакцинації в Ужгороді щепити проти COVID-19
Ужгородський анонімний пункт вакцинації виключений з переліку закладів охорони здоров’я.
Loading...
Load next