У Нур-Султані та Алмати відключили інтернет і телефонний зв'язок, а Назарбаєв пішов з політики: що зараз відбувається в Казахстані

У Нур-Султані та Алмати відключили інтернет і телефонний зв'язок, а Назарбаєв пішов з політики: що зараз відбувається в Казахстані
Колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів подав заяву про відставку і пішов з політики.

У столиці Казахстану Нур-Султані та місті республіканського значення Алмати в середу відключили інтернет і телефонний зв'язок. Про це повідомляють кореспонденти "Інтерфакс-Казахстан", передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що відключення відбулося майже одномоментно близько 17:00 за місцевим часом. Зник інтернет, неможливо зателефонувати за міськими телефонами.

Також повідомлялося, що казахстанські сайти, зокрема низка ЗМІ, недоступні за кордоном, жителі республіки повідомляють про проблеми зі зв'язком.

Додамо, що казахстанці, які перебувають за кордоном, повідомляють, що їм важко зв'язатися зі своїми рідними в Нур-Султані та Алмати за допомогою телефонного зв'язку та через популярні месенджери.

Наразі низка місцевих сайтів недоступні. Ми намагалися перейти за посиланням www.interfax.kz, але спостерігаються проблеми з доступом.

Варто зауважити, що в казахському Алмати поліцейські підтримали протестувальників.

Про це свідчать відеозаписи опубліковані в соцмережах. На одному з них поліцейські рухаються в колоні на спецавтомобілі разом з протестувальниками. В дописі автор відео зазначає, що рухаються вони у напрямку центру Алмати. 

Додамо, що колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів подав заяву у відставку і пішов з посади очільника Ради безпеки Казахстану.

Замість Назарбаєва цю посаду обійматиме сам президент Казахстану Каси-Жомарт Токаєв. Про це він заявив під час свого звернення до громадян. 

Зазначається, що Токаєв пообіцяв діяти максимально жорстко проти протестувальників, які вступатимуть у сутички з поліцією. Він запевнив, що перебуває у столиці Нур-Султані та не збирається її покидати. 

Наразі в казахському місті Талди-Корган протестувальники намагаються скинути з постаменту пам'ятник Назарбаєву. На відеозаписі, який опублікований в соцмережі, видно що протестувальники вже обв'язали мотузками скульптуру експрезидента і готуються зіштовшнути її. 

Також поки населення Казахстану протестує, чиновники — втікають з країни. Впродовж 5 січня з держави вилетіло близько 10 приватних літаків.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Алмати серйозне загострення ситуації.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Штурм мерії та пожежа в прокуратурі: в Алмати серйозне загострення ситуації. Оновлено (відео) Штурм мерії та пожежа в прокуратурі: в Алмати серйозне загострення ситуації. Оновлено (відео)
Мітингувальники увірвалися до акімату Алмати, вибивши у будівлі вікна та двері.
Українці летять додому: літак із Нур-Султана вилетів до Києва Українці летять додому: літак із Нур-Султана вилетів до Києва
Приблизно о дев'ятій вечора літак прилетить до столиці України.
Loading...
Load next