І знову шахраї: в українців виманюють кошти під виглядом виплат за вакцинацію

І знову шахраї: в українців виманюють кошти під виглядом виплат за вакцинацію
У поліції закликають не переходити за сумнівними посиланнями і не вводити там свої дані.

Аферисти надсилають SMS і повідомляють, що громадяни можуть отримати свою виплату за вакцинацію проти COVID. Аби одержати кошти, необхідно перейти за вказаним посиланням,  зазначити там свої персональні дані, номер банківської карти та CVV-код.

Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на Національну поліцію Волинської області.

У такий спосіб зловмисники отримують доступ до вашої банківської карти, відповідно, поки ви не зрозуміли, що це шахраї, і не заблокували свої карти, вони швидко переказують всі наявні гроші, навіть кредитні, на інші рахунки. І замість того, щоб отримати кошти, громадяни залишаються ошуканими, - розповів начальник управління карного розшуку Руслан Гамольчук.

Юрій Сидорук, заступник начальника Луцького РУП, повідомив, що лише на території обслуговування управління вже зафіксовано вісім таких випадків. Найбільша сума збитків – близько 30 тисяч гривень. 

Лучанин надав інформацію і коди доступу так званим співробітникам банку, після цього відразу в нього було знято з рахунка майже 30 тисяч гривень, - повідомив Юрій Сидорук.

Лише на Волині правоохоронці вже зареєстрували близько 20 випадків шахрайств під приводом нарахування COVID-виплат. За усіма фактами розпочаті кримінальні провадження, тривають заходи щодо встановлення зловмисників. 

У поліції застерігають громадян від необдуманих дій та наголошуємо, що виплати за вакцинацію від COVID нараховують ЛИШЕ на віртуальні платіжні картки через застосунок «ДІЯ». Саме у застосунку надається детальна інструкція щодо отримання цих коштів, слідуйте їй. 

Не переходьте за сумнівними посиланнями з повідомлень та не вводьте там свої дані; також не зазначайте персональну інформацію та дані банківських карток під час телефонних розмов. Закликаємо ігнорувати такі SMS й дзвінки та відразу блокувати абонентів, - наголошують у поліції.

Бережіть себе та власні кошти!

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті правоохоронці затримали угруповання серійних крадіїв На Закарпатті правоохоронці затримали угруповання серійних крадіїв
Зловмисники мають за плечима чималий кримінальний досвід, за що неодноразово відбували покарання.
У Харкові поліція викрила телефонних шахраїв (відео) У Харкові поліція викрила телефонних шахраїв (відео)
Щомісяця зловмисники отримували від злочинної діяльності понад один мільйон гривень.
Loading...
Load next