ДТП з Infinity в Харкові: в крові загиблого внаслідок аварії водія виявили алкоголь

ДТП з Infinity в Харкові: в крові загиблого внаслідок аварії водія виявили алкоголь
Проте цей факт немає причинно-наслідкових зв'язків з аварією — водій "Тойоти" не порушував правил ПДР.

В крові 58-річного Ігоря Носова, загиблого внаслідок ДТП з Infiniti, якою керував 16-річний Микола Харківський, виявили алкоголь. 

Про це повідомив речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко на запит "Суспільного".

У крові загиблого виявлено 3,65 проміле (допустимий вміст алкоголю в крові — 0,2 проміле — ред.), — підтвердив Дмитро Чубенко.

Відповідні дані, за його словами, містяться в експертизі Харківського обласного бюро судово-медичної від 3 листопада 2021 року.

Відповідаючи на запитання, як прокуратура розцінює цей факт, речник зазначив, що через смерть водій не може бути притягнутий до адміністративної відповідальності за кермування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Але разом з тим в його діях не було порушень правил дорожнього руху, що були б у причинно-наслідковому зв‘язку з причиною ДТП.

Згідно з висновком автотехнічної експертизи дії водія автомобіля Chevrolet відповідали ПДР та не мають причинного зв’язку з тим, що трапилось, — додав Чубенко.

За його словами, причиною смерті водія Chevrolet стали множинні травми життєво важливих органів.

Сторона обвинувачення "повністю та всебічно довела провину підозрюваного, а також має достатньо доказів, які надасть суду", відповів Чубенко.

Нагадаємо, правоохоронці завершили досудове розслідування обставин смертельної ДТП за участю 16-річного підлітка Миколи Харківського.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
ДТП у Харкові: 16-річного Миколу Харківського визнали осудним ДТП у Харкові: 16-річного Миколу Харківського визнали осудним
У хлопця немає хворобливого стану психіки, а тому він цілком усвідомлює та може керувати своїми діями.
Смертельна ДТП у Харкові: Infinity їхала зі швидкістю 180 км/год Смертельна ДТП у Харкові: Infinity їхала зі швидкістю 180 км/год
Такий висновок зробили після необхідної експертизи.
Визнав свою провину: розслідування смертельної ДТП з мажором у Харкові закінчилося Визнав свою провину: розслідування смертельної ДТП з мажором у Харкові закінчилося
26 жовтня 2021 Микола Харківський за кермом елітної Infinity, яку йому нещодавно подарували, зі швидкістю 180 кілометрів на годину пронісся на червоне.
Loading...
Load next