Україні загрожує мільйонне військо Росії, - головнокомандувач ЗСУ

Україні загрожує мільйонне військо Росії, - головнокомандувач ЗСУ
Військовий напад РФ — це не ілюзія, це реальна загроза і варто враховувати, що Україні протистоїть держава-агресор, у якої є майже мільйонне військо.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що, ймовірно, Україна матиме справу не зі 100-тисячним військом РФ, про яке зараз йдеться у ЗМІ, адже кількість військових може зрости в будь-який момент. 

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на інтерв'ю Залужного для Укрінформу.

Мені, як людині військовій, не подобається ця цифра у 100 тисяч. Повірте мені, що післязавтра ця цифра може скласти 210 тисяч, а ще через тиждень – 780 тисяч, – у Російської Федерації є для цього всі можливості. Давайте говорити про це прямо й відкрито: ми зараз маємо справу з армією Російської Федерації, яка на сьогодні налічує майже мільйон військовослужбовців, - зазначив 

Залужний взяв участь у засіданні Військового комітету НАТО, який є вищим військовим органом Альянсу та об’єднує начальників генеральних штабів збройних сил, – вищих офіцерів, від яких залежить практична готовність НАТО реагувати на виклики у сфері безпеки.

Він зазначив, що сьогодні доносив до українських партнерів у НАТО, що військовий напад — це не ілюзія, це реальна загроза і варто враховувати, що Україні протистоїть держава-агресор, у якої є майже мільйонне військо.

Я нагадав союзникам по Альянсу, що війна в нас триває з 2014 року, і ми відтоді виконуємо свою роботу. Ми воюємо з серйозним ворогом. Він не маленький. Проти нас діють два армійські корпуси в першому ешелоні, та ціла загальновійськова російська армія – у другому ешелоні. Це масштабна сила. Тож ми маємо бути готовими до оборони, в тому числі, на територіях інших областей, якщо це буде необхідним.

Нагадаємо, посол України Андрій Мельник закликав главу МЗС Німеччини Анналену Бербок, щоб Берлін схвалив постачання зброї в Україну на тлі загрози вторгнення РФ.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Російсько-українська війна: вечірнє зведення від Генштабу (відео) Російсько-українська війна: вечірнє зведення від Генштабу (відео)
Противник продовжує зазнавати втрат серед керівного складу.
Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші" Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші"
Протягом минулої доби, 1 червня в районі окупованих територій та проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.
Loading...
Load next