В окупованому Криму до лав російської "Юнармії" завербували понад 29 тисяч дітей (відео)

В окупованому Криму до лав російської "Юнармії" завербували понад 29 тисяч дітей (відео)
За останній рік до організації доєдналося понад 4 тисячі дітей.

2021 року до лав російської воєнізованої організації «Юнармія» зарахували близько 4000 дітей з анексованого Криму. Така інформація з'явилась у пресслужбі Чорноморського флоту Росії.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на "Крим. Реалії".

Діти брали участь у героїко-патріотичних та освітніх заходах, особлива увага яких була спрямована на збереження пам'яті про подвиги та бойові традиції старших поколінь, пам'ятних подій та дат в історії Росії, Чорноморського флоту та Південного військового округу, — заявили військові.

За офіційними даними, у Криму та Севастополі організовано 874 загони так званої «Юнармії», куди входять близько 29 тисяч дітей. Подібні загони з 2019 року створюються і на непідконтрольних Києву територіях ОРДЛО.

За даними прокуратури АРК та Севастополя, до кінця 2024 року російські військові запланували прийняти до лав «Юнармії» кожного десятого школяра. 

Ми кваліфікуємо такі дії окупантів як воєнний злочин, за ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни), оскільки пропаганда, спрямована на забезпечення добровільного вступу до армії цивільного населення, заборонена статтею 51(1) Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, – зазначають у прокуратурі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next