"Шантаж з боку Росії": секретар РНБО заявив, що Україна має отримати компенсацію за відмову від ядерної зброї

"Шантаж з боку Росії": секретар РНБО заявив, що Україна має отримати компенсацію за відмову від ядерної зброї
Зазначається, що у 1994 році між Україною, США, Великою Британією та Росією був підписаний Будапештський меморандум.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна повинна отримати компенсацію через відмову від ядерної зброї у 1994 році. Як зазначив Данілов, в ті часи Київ фактично був обманутий. Про це він повідомив в інтерв'ю "Апостроф TV".

За його словами, із-за цієї причини Росія має всі можливості шантажувати весь світ.

У 94-му році, коли нас, вибачте, обманули, коли ядерні боєголовки забрали. Передали їх куди – США домовилися, що їх забирає Росія, — наголосив Данілов.

Зазначимо, що під шантаж Росії наразі потрапили й Сполучені Штати, адже Росія відмовилась давати Вашингтону гарантії про ненапад на Україну, прикриваючись саме Будапештським меморандумом. Тому і необхідна компенсація.

Я вже не кажу про те, що жодної компенсації адекватної грошової зроблено не було. І ми сьогодні потребуємо допомоги, саме зброї захисту, — додав секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше Данілов заявив, що Росія не обмежується військовими діями в Україні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг
На думку автора, Зеленський слушно стверджує, що США вже мали запровадити санкції проти Росії.
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
"Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією "Це наша земля, ми своє нікому не віддамо", — Данілов про вирішення гібридної війни з Росією
Олексій Данілов заявив, що Україна готова до посилення охорони свого кордону через військові дії держави-агресора.
Loading...
Load next